Divi vīri laivā pērn nelegāli mēģinājuši iekļūt Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laiva, ar kuru vīrieši mēģināja iekļūt Igaunijā
Laiva, ar kuru vīrieši mēģināja iekļūt Igaunijā Foto: Ida prefektuur

Igaunijā pagājušajā gadā fiksēti septiņi gadījumi, kad kāds nelegāli mēģinājis šķērsot valsts robežu. Cilvēki izmantojuši dažādus veidus, kā tikt pāri robežai, piemēram, ejot ar kājām, peldot vai izmantojot ūdens transportlīdzekli, vēsta laikraksts "Postimees".

Visbīstamākie esot gadījumi, kad cilvēki mēģinājuši pārpeldēt Narvas upi. Tā ir upe ar ātru straumi, atvariem un ūdens tajā ir ļoti auksts pat viskarstākajās vasaras dienās.

Divi vīrieši, kuri bija ieradušies Maskavā no Tuvajiem Austrumiem kravas autmašīnas piekabē izdomāja, ka vēlas nokļūt Eiropā. No Maskavas viņi devās uz Sanktpēterburgu, taču vēlāk devās ceļā uz pierobežas ciematu Slanci.

Vīrieši iegāja veikalā un nopirka piepūšamo laivu. Viņi to nokrāsoja melnu, lai tā nepiesaistītu uzmanību. Viņi devās cauri mežam līdz nonāca Narvas upes krastā. Tur viņi pārnakšņoja un novēroja Igaunijas un Krievijas robežsargu darbības. Viņi bija tikpat kā gatavi mesties upē, taču policija viņus aizturēja.

Tikmēr citā atgadījumā kāds vīrietis centās pārpeldēt no Krievijas un Igauniju. Šis stāsts varēja beigtes ar letālām sekām. Kad policija uzcēla viņu uz sava kutera, atklājās, ka vīrietis ir dzimis 1988. gadā.

Viņam līdzi bija plastmasas maisiņš, kurā iekšā bija drēbes, higiēnas piederumi un ēdiens. Pēc vīrieša teikta, viņš vēlējies no Igaunijas nokļūt līdz Francijai.

Sākotnēji vīrietis mēģināja apmanīt policistus. Viņš meloja par savu vecumu, sacīdams, ka ir piecus gadus jaunāks nekā patiesībā. Viņš stāstīja, ka no Maskavas ar vilcienu atbrauca līdz Sanktpēterburgai un tad ar kājām divas dienas gāja līdz robežai.

Policija pārbaudīja visu viņa sniegto informāciju un atklājās, ka tie ir meli. Vīrietis tika nodots Krievijas robežsargiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu