"Hurricanes" vārtos stājas ledus tīrāmās mašīnas šoferis, kurš komandai palīdz izcīnīt uzvaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deivids Ērzs.
Deivids Ērzs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Karolīnas "Hurricanes" abi pamatvārtsargi iedzīvojās savainojumos mačā pret Toronto "Maple Leafs". Tā rezultātā komandas vārtos stājās Toronto halles ledus tīrāmās mašīnas vadītājs Deivids Ērzs.

"Hurricanes" viesos ar 6:3 (0:1, 4:2, 2:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs".

Maču Karolīnas komandas vārtos sāka Džeimss Raimers, kurš nospēlēja vairāk nekā sešas minūtes, bet traumas dēļ tika nomainīts. Viņa vietā stājās Petrs Mrāzeks, taču arī viņš guva savainojumu.

Otrā perioda 12.minūtē "Hurricanes" vārtos stājās 42 gadus vecais Toronto halles ledus tīrāmās mašīnas vadītājs Deivids Ērzs.

Viņš uz ledus pavadīja 28 minūtes un 41 sekundi, šajā laikā atvairot astoņas no desmit mājinieku mestajām ripām. Ērzam gan hokejs nav svešs, jo viņa "Eliteprospects" profilā ir ieraksts par astoņām aizvadītām spēlēm Ontario līgā. Tāpat vārtsargs, kuram pirms 15 gadiem tika pārstādītas nieres, pēdējos astoņus gadus bijis "Maple Leafs" un Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas treniņu vārtsargs. 

"Man bija atnākušas pāris īsziņas, ka jādodas laukumā. Neredzēju, kā Mrāzeks guva savainojumu. Tajā brīdī atrados mediju telpā, kur ienāca kāds vīrs un teica, ka man jāiet un jāgatavojas doties laukumā. Tas bija traki un interesanti," teica Ērzs kurš par darbu saņems 500 dolāru un varēs paturēt savu spēles kreklu.

Viņam gandrīz katru dienu treniņos jātiek galā ar profesionālu NHL hokejistu metieniem, taču nekad nebija ienācis prātā, ka kanādietis kādreiz varētu iziet laukumā spēlē.

"Nezināju, vai vispār pēc tam varēšu iet spēlētāju dušās. Taču es tiku,'' atklāja Ērzs.

Austrumu konferencē līdere ar 90 punktiem 63 spēlēs ir Bostonas "Bruins", bet Rietumos pirmā ar 80 punktiem 62 dueļos ir Sentluisas "Blues".

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa izcīņā triumfēja Sentluisas "Blues", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Bostonas "Bruins", pirmo reizi vēsturē tiekot pie prestižās trofejas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu