"Trakais" Maiks iet bojā, izmēģinot paštaisītu raķeti (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Trakais" Maiks Hjūss
"Trakais" Maiks Hjūss Foto: James Quigg / AP

Sestdien, 22. februārī, populārais drošsirdis "Trakais" Maiks gājis bojā Kalifornijas tuksnesī, izmēģinot paštaisītu raķeti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Īsi pēc pacelšanās 64 gadus vecais Maiks Hjūss avarēja un gāja bojā. Video sociālajos tīklos redzams, ka raķete tiek izšauta debesīs un īsi pēc tam ietriecas zemē netālu no pacelšanās vietas.

Hjūss bija pazīstams ar savu pārliecību, ka Zeme ir plakana. Viņš cerēja pierādīt savu teoriju, dodoties kosmosā.

Sestdienas raķetes izmēģinājums tika filmēts kā daļa no jauna seriāla ASV zinātnes kanālam, kas bija paredzēts raķešu zinātniekiem-amatieriem un astronomijas entuziastiem. 

Ar sava partnera Valdo Steiksa palīdzību Hjūss, braucot ar savu ar tvaiku darbināmo raķeti, mēģināja sasniegt 1525 metru augstumu, vēsta portāls "Space".

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Zinātnes kanāls vēstīja, ka Hjūss ir gājis bojā, īstenojot savu sapni.

Sanbernardīno apgabala policija paziņoja, ka sestdien pulksten 14 pēc vietējā laika tika izsaukti glābēji uz raķetes palaišanas pasākumu.

Policijas paziņojumā teikts, ka "cilvēks tika pasludināts par mirušu pēc tam, kad atklātā tuksnesī ietriecās raķete". Hjūsa menedžeris ASV plašsaziņas līdzekļiem apstiprināja, ka pilots gājis bojā.

Bijušais Hjūsa pārstāvis Darens Šusters sacīja portālam "TMZ":

"Kad dievs radīja Maiku, viņš salauza veidni. Cilvēks bija reāli traks un viņš noteikti nebūtu nomiris dabīgā nāvē! RIP," medijam komentēja Darens.

"Trakais" Maiks un viņa palīgi uzcēla raķeti savas mājas pagalmā, iztērējot aptuveni 18 000 eiro.

Viņš 2002. gadā uzstādīja Ginesa pasaules rekordu par garāko limuzīna lēcienu - vairāk nekā 31 metru lidojums ar "Lincoln Town Car" limuzīnu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu