Pētnieki atklāj jaunu veidu, kā var inficēties ar koronavīrusu "Covid-19" (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Koronavīruss. Ilustratīvs attēls
Koronavīruss. Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Pašlaik notikuši vairāk saslimšanas gadījumu ar jauno koronavīrusu "Covid-19", nekā zinātnieki gaidīja, pieņemot, ka tas izplatās tikai ar siekalu pilieniem tiešā kontaktā ar pacientu. Tomēr jaunā pētījumā zinātnieki noskaidrojuši, ka tas var izplatīties arī ar fekāliju starpniecību.

Iepriekšējos testos koronavīruss tika atrasts fekālijās, tomēr nebija skaidrs, vai vīruss būs spējīgs inficēt citus cilvēkus. Tāpēc tagad pētnieku grupa rūpīgi izanalizēja ar jauno koronavīrusu slimo pacientu fekāliju paraugus.

Zinātnieki izolēja vīrusa paraugu no viena pacienta, kuram bija smaga pneimonija, un izpētīja to ar mikroskopu. Atklājās, ka "Covid-19" bija dzīvotspējīgs.

"Tas nozīmē, ka fekālijas var nonākt uz rokām, ēdienā, ūdenī un citur. Cilvēki, kuri pēc tualetes apmeklēšanas nenomazgā rokas, var inficēt ar šo vīrusu arī citus,"

rakstīts Ķīnas pētnieku ziņojumā.

Šis vīruss var izplatīties dažādos veidos, kas daļēji izskaidro tā ātro un nerimstošo izplešanos.

Lai mazinātu inficēšanās risku, pētnieki iesaka cilvēkiem regulāri mazgāt rokas, dezinficēt virsmas, ievērot personīgo higiēnu, izvairīties no jēla ēdiena un nevārīta ūdens.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu