"Gribu mirt uz sava vairoga." Deontejs Vailders par cīņas pārtraukšanu velta pārmetumus savam trenerim (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deontejs Vailders un viņa treneris Marks Brilands
Deontejs Vailders un viņa treneris Marks Brilands Foto: Reuters/ScanPix

Aizvadītajā nedēļas nogalē amerikāņu bokseris Deontejs Vailders piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu cīņā ar Taisonu Fjūriju. Sarunā ar "Yahoo" Vailders veltījis pārmetumus sava trenera virzienā.

Pēc tam, kad Vailders cīņas gaitā vairākkārt tika nosūtīts nokdaunā, viņa treneris Marks Brilands nolēma ringā izmest dvieli, kas nozīmē to, ka tiesnesim cīņu ir jāpārtrauc.

Amerikāņu bokseris par šādu trenera gājienu ir ievērojami sašutis. Cīkstonis atzinis, ka joprojām mīl Brilandu, bet viņiem priekšā esot nopietna diskusija par trenera palikšanu komandā.

"Esmu vīlies Markā, jo daudz reižu esam par šo runājuši. Šis nav emociju, bet gan principa jautājums," izteicies Vailders.

Amerikāņu bokseris izteikumos izmantojis arī idejas no seno spartiešu kultūras. Spartiešu vidu valdīja uzskats, ka kareivim no kaujas ir jāatgriežas ar savu vairogu rokās vai arī uz tā, simbolizējot apņēmību cīnīties līdz pēdējam. "Kā kareivis, čempions, līderis un vadonis, gribu "mirt uz sava vairoga". Esmu runājis par to, ka ringā vēlētos nogalināt cilvēku, līdz ar to man ir jārēķinās arī, ka kāds to var izdarīt ar mani," par cīņas pārtraukšanu runājis Vailders.

"Esmu runājis ar savu komandu par to, ka manās cīņās nekad nedrīkst izmest dvieli. Man bija vēl pieci raundi. Nav svarīgi, cik slikti izskatījās situācija, es vēl biju cīņā," turpinājis Vailders.

Bokseris gan uzsvēris, ka saprot trenera lēmumu, bet tam nepiekrīt: "Es saprotu, ka viņš mēģināja par mani parūpēties un pieņemt pareizo lēmumu, bet tā ir mana dzīve, mana karjera un viņam ir jāpieņem manas vēlmes."

Tāpat cīkstonis arī sniedza visnotaļ neparastu skaidrojumu piedzīvotajam zaudējumam. "Viņš [Fjūrijs] ar sitieniem mani nesavainoja. Patiesība ir tāda, ka tērps, ar kuru pirms cīņas devos ringā, bija pārāk smags. Manas kājas bija nogurušas jau no paša cīņas sākuma. Trešajā raundā man kāju "vairs nebija". Tērpa svars bija aptuveni 40 mārciņas (18 kilogrami)."

Bokseris atklājis, ka šādu tērpu izvēlējies par godu Melnās Vēstures mēnesim.

Vailders aizvadītajā cīņā cieta savu pirmo zaudējumu karjerā. Viņš uzvarējis 42 no 44 cīņām, 41 dueli noslēdzot ar nokautu. Savā karjerā amerikānim ir arī viens neizšķirts, ko viņš piedzīvoja pirmajā tikšanās reizē ar Fjūriju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu