Koronavīruss Eiropā ⟩ Izolētajā Tenerifes viesnīcā ieslēgtā latviete ir stāvoklī (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: CRISTOBAL GARCIA / EPA

Koronavīrusa dēļ izolētajā Tenerifes viesnīcā tūristei no Daugavpils ir bažas, ka karantīnā var nākties pavadīt pat divas nedēļas. Latvijas ārlietu ministrija (ĀM) ar sievieti ir sazinājusies, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Tūriste ĀM ir pastāstījusi, ka viņai vēl nav paņemtas analīzes. Visiem esot izdalīti termometri, lai ik pēc stundas mērītu temperatūru. Daugavpils iedzīvotāja norādījusi, ka ir arī stāvoklī, kas visu situāciju varētu vēl vairāk sarežģīt.

"Sēžam istabās. Viesnīca ir pilnībā ielenkta. Ārā visur ārsti. Saceltas medicīnas teltis. Mūs ieslēdza. Esam izolēti. Visas izejas aiztaisītas ar ķēdēm un slēdzenēm, lai cilvēki nemūk projām. Man nepatīk, ka esam ieslodzīti. Man vairs nebūs iespējas aiziet arī līdz jūrai," sieviete atklājusi intervijā "TV3 Ziņām".

"Tas ēdiens, ko mums pati viesnīca dod, es to nevaru ēst. Pirmkārt, esmu stāvoklī. Otrkārt, neēdu gaļu, bet tas viņiem te neinteresē.

Vakariņās vakar atnesa neko citu kā tikai bulku ar šķiņķi. Tas ir viss. Ar ēdienu tiešām slikti. Brokastīs tikai divi pončiki, maize un ūdens. Viss. Ja būs karantīna un tā turpināsies divas nedēļas, nāksies ārstēt kuņģi," TV3 Ziņām tūriste paudusi savas bažas.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka Tenerifē atrodas vēl divi Latvijas valstspiederīgie, kuri neatrodas vīrusa, iespējams, skartajā teritorijā un pēc palīdzības ministrijā nav vērsušies, apstiprināja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Beķeris atgādināja, ka Konsulārās palīdzības un konsulāro pakalpojumu likums nosaka, ka sniegtā palīdzība ir tieša un individuāla.

"Tāpat jāņem vērā, ka mūsu pienākums ir aizsargāt personas datus. Tādēļ - kā vienmēr šādos gadījumos - plašāk nevaram izteikties. Sniedzam palīdzību visiem valstspiederīgajiem, kam tā ir nepieciešama," sacīja ministrijas preses sekretārs.

Kanāriju salās šobrīd uzturas daudz tūristu, kas ieradušies uz tradicionālajiem karnevāliem.

Spānijā līdz otrdienai bija apstiprināti divi inficēšanās gadījumi ar "Covid-19". Abi saslimušie cilvēki ir tūristi no ārvalstīm.Pirmais gadījums tika konstatēts Kanāriju salā Gomerā. Tur inficējies kāds tūrists no Vācijas. Otrais gadījums tika apstiprināts Maljorkā. Tur saslimis kāds britu tūrists.

Spānijas varasiestādes ir noraidījušas ideju par robežu kontroles pastiprināšanu, lai ierobežotu vīrusa izplatību. Pierādījumi, ka tas darbojas, ir "ļoti trūcīgi, un Spānija pašreiz to neplāno", svētdien preses konferencē paziņoja Spānijas veselības ministrijas pārstāvis.

Video: TV3 Ziņu sižets

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu