Seši gadījumi, kad prezervatīvs var nepasargāt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Prezervatīvi ir pasaulē izplatītākais kontracepcijas veids. Tas ne tikai ar 98% efektivitāti pasargā no nevēlamas grūtniecības, bet arī sargā no lielākās daļas seksuāli transmisīvo slimību. Ginekoloģe Marina Stepanova portālam "Segodna" atklājusi faktorus, kas var šo kontracepcijas līdzekli padarīt neefektīvu.

Nepareiza glabāšana

Šo produktu nedrīkst glabāt pārāk siltā vietā vai zem tiešiem saules stariem. Tas, gluži tāpat kā prezervatīva izmantošana pēc derīguma termiņa beigām, vairākas reizes samazina līdzekļa efektivitāti.

Nepareiza iepakojuma atvēršana

Ir pavisam vienkārši sabojāt prezervatīvu, atverot tā iepakojumu ar zobiem, asiem nagiem, šķērēm un citiem asiem priekšmetiem. Eksperte minējusi, ka statistika liecina, ka, jo biežāk cilvēks izmanto prezervatīvus, jo retāk tie plīst.

Izmēram ir nozīme

Gadījumos, kad kāds kungs ir "virs vidējā", standarta izmērs var gluži vienkārši pārplīst. Lai tā nenotiktu, jāiegādājas lielāka izmēra produkts.

Nepietiekams mitrums

Dažādu faktoru dēļ sievietes dzimumorgāni var būt ar nepietiekamu mitruma līmeni, kas var sabojāt prezervatīvu. Eksperti iesaka izmantot ūdens bāzes lubrikantu.

Akta ilgums

Vienu prezervatīvu nedrīkst izmantot ilgāk par pusstundu, citādi palielinās tā saplīšanas risks. Izlietotu prezervatīvu, protams, nedrīkst izmantot atkārtoti. 

Nepareiza uzvilkšana

Ir būtiski vienmēr izlasīt instrukciju! Pirms prezervatīva norullēšanas ir ar pirkstu palīdzību jāsaspiež spermas rezervuārs - ja tas netiek darīts, prezervatīvā ir lieks gaiss, kas var izraisīt produkta plīsumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu