Ameriks: GKR sāka kļūt par ķīlnieci domes deputātu strīdos (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andris Ameriks
Andris Ameriks Foto: Zane Bitere/LETA

Partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) pēdējos mēnešos Rīgas domē sāka kļūt par ķīlnieci domes deputātu strīdos, šādu viedokli sestdien GKR ārkārtas kongresā pauda partijas vadītājs Andris Ameriks.

Politiķis atgādināja, ka situācija mainījās, kad GKR sadarbības partneri no partijas "Saskaņa" (S) izslēdza četrus deputātus, līdz ar to S un GKR vairs nebija vairākuma domē.

"Šie deputāti sāka pieprasīt savas tiesības, sākās tirgošanās. Tad nāca vēl četri deputāti, kuriem bija savas ambīcijas. Domes darbs pārvērtās par šo astoņu deputātu ambīciju apmierināšanu. Pilsētas mērs Oļegs Burovs mēģināja salikt visus strīdniekus pie viena galda, taču katrs rīts sākās kā no jaunas lapas - ar jauniem ultimātiem un strīdiem," apgalvoja Ameriks.

Viņš pauda sašutumu, ka pašu sadarbības partneri - "Saskaņa" - kopā ar citiem deputātiem iesniedza pieprasījumu atstādināt Burovu.

"Šādos apstākļos nav iespējams realizēt programmu, šādos apstākļos nepieciešams vēlreiz iegūt un apstiprināt rīdzinieku mandātu. GKR mērķis ir apvienot tos spēkus, kuri grib strādāt kopā," sacīja GKR vadītājs.

Ameriks uzsvēra, ka GKR šodien prezentēs savu 63 kandidātu sarakstu domes ārkārtas vēlēšanām un pauda vēlmi "palikt pirmajiem cīņā par vēlētāju". Ameriks uzsvēra, ka kandidātiem būs jāiet pie vēlētājiem, jāskaidro sava programma un jāpārliecina par to.

Ameriks uzskata, ka GKR esot izpildījusi daudz ko no iepriekš solītā. "Mēs esam praktiķi, mums ir pieredze un mēs spējam atbildēt par saviem solījumiem," sacīja Ameriks. 

Viņš novēlēja, lai GKR, pirmo reizi startējot vēlēšanās atsevišķi no "Saskaņas", spētu panākt maksimāli labāko rezultātu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu