LIC galvenā ārste komentē ar "Covid-19" inficētās rīdzinieces veselības stāvokli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pexels

"Medicīniski mēs sakām - stāvoklis ir apmierinošs. Ja mēs runātu cilvēku valodā - stāvoklis ir labs," komentējot Latvijā pirmo inficēšanās gadījumu ar "Covid-19" un pacientes veselības stāvokli sarunā ar Latvijas Televīzijas ziņu dienestu skaidro Latvijas Infektoloģijas centra galvenā ārste Baiba Rozentāle. 

"Galvenais simptoms, kas bija svētdien, 1. martā, bija paaugstināta temperatūra. Nav pat saaukstēšanās jeb augšējo elpceļu iekaisuma pazīmju. Nav ne klepus, ne grūtas elpošanas, ne kakla sāpju," atklāj Rozentāle. 

Saslimusī sieviete nogādāta Latvijas Infektoloģijas centrā. Kopā ar viņu ārstniecības iestādē nogādāts arī sievietes bērns. Tiesa, bērnam "Covid-19" nav konstatēts. 

Stacionētā paciente pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvjiem vērsusies pati. 

Inficēšanās notikusi Itālijā.

Tā kā pacientei nebija saslimšanas simptomu ceļojuma laikā, risks inficēties pārējiem pasažieriem esot niecīgs, bet speciālisti aicina cilvēkus, kuri bijuši šajā reisā vai atgriezušies no citiem koronavīrusa izplatības reģioniem, novērot savu veselības stāvokli un simptomu gadījumā vērsties pie mediķiem. 

Atbildīgie dienesti norāda, ka speciālistiem ir visa nepieciešamā informācija par ceļojumu, kā arī lidmašīnas pasažieriem. Identificētas tuvākās kontaktpersonas, kas sēdējušas tuvu saslimušajai personai. 

Speciālisti norāda, ka šādā gadījumā "sēdēt tuvu" nozīmē - divi krēsli priekšā un divi - aizmugurē. 

Kas par "Covid-19" izplatīšanos Latvijā zināms līdz šim

Latvijā pirmā ar koronavīrusu "Covid-19" saslimusī ir kopā ar ģimeni ceļojusi no Milānas Itālijā caur Minheni uz Rīgu.

Latvijā COVID-19 saslimšana ir apstiprināta vienai sievietei, kura atgriezusies no Itālijas.

Paciente 29. februārī Latvijā no Minhenes atgriezās ar "airBaltic" reisu BT226, Rīgā ielidojot plkst. 17.55.

Šajā reisā lidoja 145 pasažieri, no kuriem 24 pasažieri ir uzskatāmi par tuvām kontaktpersonām. No tām 8 ir Latvijas pilsoņi, tai skaitā pati ģimene, ar kuriem SPKC jau ir sazinājies, un viņiem ir noteikta karantīna mājās.

Ceļojuma laikā pacientei nebija slimības simptomu, tāpēc citu cilvēku inficēšanās risks ir zems. Paciente nav apmeklējusi darbu un no lidostas mājās devās ar personīgo automašīnu.

Valdība lems par 2,6 miljonu eiro piešķiršanu VM no "Līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem", lai nodrošinātu papildu individuālos aizsardzības līdzekļus un īstenotu citus pasākumus infekcijas ierobežošanai un pacientu aprūpei. 

Video: Informē par pirmo koronavīrusa pacientu Latvijā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu