Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa atklāj, kāda pašlaik ir dzīve Romā ar koronavīrusa draudiem (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa (57) pašlaik par savu dzīvesvietu sauc Romu. Viņa izdevumam “Privātā Dzīve” atklāja, ka pagaidām galvaspilsētā viss ir mierīgi.

“Pret koronavīrusu nedrīkst izturēties vieglprātīgi, bet nevajadzētu arī pārspīlēt. Mana meita tikko bija Vācijā, un es braucu viņai pakaļ uz lidostu – tur viss bija, kā ierasts. Pirms nedēļas pie manis bija atbraucis vīrs, un viņu valstī ielaida bez problēmām. Temperatūru gan lidostā mēra ikvienam, kas ierodas, un neskatās, no kuras valsts ir atbraucis,” žurnālam pastāstīja Āboltiņa.

“Fakts, ka patlaban mēs neiesakām doties tūrisma braucienā uz Milānu, jo Milānas Doms un daudz populāru šīs pilsētas vietu vienkārši ir slēgtas,” piebilda Āboltiņa.

Kā vēstīts, Latvijā pirmdien, 2. martā tika apstiprināta pirmā saslimšana ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" - to apstiprina Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Speciālisti norāda, ka pirmā saslimusī persona ir sieviete no Rīgas, kura nesen atgriezusies no Itālijas.

Preses konferencē piedalījās veselības ministre Ilze Viņķele (AP), SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) infektoloģijas galvenā speciāliste Ludmila Vīksna.

Lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīna ar reisa numuru "BT-226" 29.februārī plkst.15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst.17.55 ielidojusi Rīgā. Perevoščikovs skaidroja, ka inficēšanās notikusi Itālijā. Sieviete kopā ar ģimeni ceļojusi no Itālijas uz Minheni Vācijā un tad ar lidmašīnu uz Rīgu.

Video: Informē par pirmo koronavīrusa pacientu Latvijā

Jaunais koronavīruss pirmo reizi konstatēts 2019.gada 31.decembrī Ķīnā. Kopš tā laika tas reģistrēts vēl vairākos desmitos valstu.

Jaunais koronavīruss ceturtdien tika konstatēts Igaunijā, bet piektdien - arī Lietuvā un Baltkrievijā. Igaunijā konstatētajā gadījumā saslimušais Irānas pilsonis uz Tallinu bija ceļojis caur Rīgu. Visos šajos gadījumos inficētās personas kaimiņvalstīs ieradušās no vīrusa skartajām valstīm un teritorijām, konkrētajos gadījumos - no Irānas un Itālijas.

Latvijā no 28.februāra īpaši piesardzības pasākumi ir attiecināti uz personām, kuras ir atgriezušās no Itālijas Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem, Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas un Ķīnas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu