"Nedz draudi, nedz šantāža." Turcija nozīmējusi tūkstoti policistu, kuri palīdz nelegālajiem imigrantiem doties uz Eiropu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nelegālie imigranti Grieķijā.
Nelegālie imigranti Grieķijā. Foto: Reuters / Scanpix

Turcija nosūtījusi uz robežu ar Grieķiju 1000 policistu, lai neļautu atspiest atpakaļ nelegālos imigrantus Turcijas teritorijā, paziņojis iekšlietu ministrs Suleimans Soilu.

"Lai novērstu [nelegālo imigrantu] atspiešanu atpakaļ, mēs šorīt esam iesaistījuši 1000 pilnībā ekipētu īpašo uzdevumu vienību policistu," žurnālistiem Edirnē, kas atrodas pierobežā ar Grieķiju, pavēstīja Soilu.

Viņš piebilda, ka šobrīd Turcijas slimnīcās atrodoties 164 nelegālie imigranti, kurus ievainojuši Grieķijas policisti, kas bloķē nelikumīgu robežas šķērsošanu.

"Viņi (Grieķijas policija) mēģināja atspiest atpakaļ Turcijā 4900 cilvēku," norādīja Turcijas iekšlietu ministrs.

Vienlaikus viņš paziņoja, ka Turcija atvērs robežu ar Sīriju tiem bēgļiem, kas vēlas doties uz Eiropu, ja vien netiks apturēta vardarbība Idlibas provincē.

"Trīsarpus miljoni cilvēku Idlibā un pie Turcijas robežas šobrīd atrodas grūtā situācijā. Turpinoties [Sīrijas] režīma necilvēciskajām darbībām, mūsu robežas vārti tiks atvērti," brīdināja ministrs.

"Tad galu galā visi dosies uz Eiropu," piebilda Soilu, uzsverot, ka tie neesot "nedz draudi, nedz šantāža".

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu