"Lācis norāva manu seju." Sieviete dalās ar baisu stāstu par tikšanos ar meža zvēru savās mājās (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Amerikas melnais lācis
Amerikas melnais lācis Foto: Reuters/ScanPix

Pirms 12 gadiem Alenas Hansenas mājas pagalmā ieradās negaidītais viesis - Amerikas melnais lācis. Dzīvnieks viņai uzbruka un nodarīja smagus ievainojumus, taču gūtās traumas nav lieta, kas sievieti joprojām satrauc, vēsta laikraksts "The Independent".

2008. gadā Hansena atradās savās mājās, kad viņai uzbruka melnais lācis. Šo mirkli 68 gadus vecā sieviete atceras joprojām, bet ne tādēļ, ka lācis radīja smagas traumas. Sieviete joprojām pārdzīvo par to, kā lūgusi viņas privātajiem veselības apdrošinātājiem segt ārstēšanās izdevumus, taču no lūgtais netika izpildīts.

"Tas ir briesmīgi, ļoti šausmīgi. Es joprojām par to pārdzīvoju un raudu, lai gan tas viss notika jau pirms 12 gadiem," sacīja Hansena.

"Tas, ka lācis man uzbruka, ir mazākais par ko pārdzīvoju. Es vairs neatbildu uz telefona zvaniem, jo man bija noteikts, ka katru dienu būs jārunā ar idiotiem un jāmēģina izdarīt kaut ko tādu, kas netiks izdarīts," atminējās sieviete.

"Kad lācis man uzbruka, tas sagrāba mani aiz ausīm un iekoda sejā. Tādējādi, burtiski, mana seja tika norauta," par baiso lāča uzbrukumu pastāstīja sieviete.

Lai izdzīvotu, sieviete nolēma pati doties meklēt palīdzību un devās uz tuvējo ugunsdzēsēju departamentu. "Tajā reizē man nebija izvēles - doties pēc palīdzības vai noasiņot līdz nāvei."

Sieviete slimnīcā uzkavējās tikai vienu dienu, bet viņas seja tika salikta kopā ar šuvēm un Hansena zaudēja 14 zobus. Viņas toreizējā apdrošināšanas firma atteicās segt ārstēšanās izdevumus, tāpēc viņai naudas samaksa bija jāveic citādākā veidā.

"Man bija jāreklamējas nacionālajā televīzijā un jāprostitutē sevi. Man bija jābūt tam dīvainim, saprotat, ko domāju? Par laimi, bija vairāki labi ārsti, kuri ziedoja savus pakalpojumus," sacīja Hansena.

Kad lācis uzbruka sievietei, tas nodarīja lielus postījumus Hansenas kreisajai acij. "Manī ir ļoti daudz 3D printētu lietu - zobi, acu dobums, daļa deguna."

Sievietei ir nopietnas redzes problēmas - viņas asaru dziedzeri nespēja saražot asaras. Tāpat Hansenai ir paralizēta sejas kreisā puse. Tas liedz sievietei kustināt muskuļus tajā sejas daļā, tādēļ viņa nespēj smaidīt.

Hansena medicīnas izdevumos ieguldīja visu naudu - aptuveni 250 000 ASV dolāru (aptuveni 221 000 eiro). Tehniski šos izdevumus bija jāsedz apdrošinātājiem, taču nekas no tā netika izdarīts.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu