Itālija nosaka karantīnu 16 miljoniem iedzīvotāju (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Milānas lidostā "Covid-19" izplatības dēļ ir krietni mazāk apmeklētāju nekā ierasts.
Milānas lidostā "Covid-19" izplatības dēļ ir krietni mazāk apmeklētāju nekā ierasts. Foto: SIPA/Scanpix

Itālija svētdien, 8. martā, noteikusi karantīnu miljoniem cilvēku ap valsts finanšu galvaspilsētu Milānu un tūrisma centru Venēciju, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību.

Itālijas premjers Džuzepe Konte lēmumu par pilsētu slēgšanu parakstīja naktī. Jaunie noteikumi būs spēkā līdz 3. aprīlim, vēsta aģentūra "Reuters". Karantīna skars aptuveni 16 miljonus iedzīvotāju.

Šai laikā tiks stingri ierobežota izbraukšana un iebraukšana karantīnas zonā bez nopietniem un steidzamiem iemesliem.

Kā preses konferencē paziņojis Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, karantīna "nenozīmē pilnīgu pārvietošanās aizliegumu, bet (..) cilvēkiem tiks lūgts pamatot pārvietošanās nepieciešamību".

Premjera dekrēts paredz, ka šai laikā visā valstī būs slēgtas skolas, teātri, muzeji, kinoteātri un citas sabiedriskās vietas un atcelti sporta pasākumi.

Milānā dzīvo gandrīz 1,4 miljoni cilvēku, savukārt visā Lombardijas reģionā - 10 miljoni. Tas ir Itālijas turīgākais reģions.

Valdības karantīnas plānā iekļautas arī Veneto reģiona daļas ap Venēciju un Parma Emīlijā-Romanjā un Rimini. Šajās trīs pilsētās dzīvo apmēram 540 tūkstoši cilvēku.

Mēnesi ilgs aizliegums iebraukt tādās pilsētās kā Venēcija var nodarīt smagu kaitējumu valsts tūrisma industrijai, kas jau piedzīvo grūtus laikus.

Tiks slēgti visi naktsklubi, peldbaseini un sporta centri. Bāri un restorāni paliks atvērti, tomēr tiem būs jānodrošina, ka viesi sēž vismaz metru attālumā viens no otra.

Pēdējo divu nedēļu laikā Itālija ir noteikusi karantīnas "sarkano zonu" 11 ciematos, kuros kopā dzīvo 50 000 cilvēku. Tika paredzēts, ka valdība sestdien paplašinās šo karantīnas rajonu, tomēr Itālijas mediji neprognozēja, ka karantīna varētu aptvert vairāk nekā desmit miljonus cilvēku un faktiski izolēt Venēciju un Milānu.

Sanāksmē vēlā sestdienas vakarā valdības ministri arī nolēma aicināt atgriezties darbā pensionētus ārstus.

Vīruss jau izplatījies uz 22 Itālijas reģioniem un pirmie nāves gadījumi fiksēti arī valsts medicīniski sliktāk sagatavotajos dienvidos.

Itālijā jaunā koronavīrusa gadījumu skaits piektdien, 6. martā, pieauga līdz 5883, bet mirušo skaits no tā izraisītās slimības "Covid-19" sasniedzis 233. 589 itālieši no vīrusa pilnībā izveseļojušies.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu