No skūpstiem līdz asarām. Krievijas slavenāko laulību afēristu stāsti

Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Milzu ziedu pušķis no "kaujas virsnieka", greznas vakariņas ar "uzņēmēju" vai mīlestības vēstules no "prokurora" - laulību afēristi labprāt izmanto dažādus romantiskus žestus un melus, lai iekarotu sieviešu uzticību un pēc tam no viņām izvilinātu naudu. Dažu krāpnieku metodes un rīcības ir guvušas plašu "slavu", vēsta portāls "RIA Novosti".

Nabaga uzņēmējs

Krasnodarskas apgabala iedzīvotājs Aleksejs Jakuba nodarbojās ar sieviešu apkrāpšanu vairāk nekā desmit gadus. Vīrieti vairākas reizes pieķēra un sodīja par krāpniecību, taču viņš ir pamanījies uzsākt jaunus romānus pat tad, kad atradies federālajā meklēšanā.

"Iepazīšanās metodes bija dažādas. Reiz viņš tīšām izraisīja ceļu satiksmes negadījumu un konfliktu ar mašīnas vadītāju pārvērta par situāciju, kurā uzaicināt viņu uz randiņu," portālam atklājis advokāts Andrejs Tarans.

Jakuba apmānītās sievietes pēc tam atminējušās, ka vīrietis uzreiz sācis interesēties par tām viņu dzīves sfērām, kurās ir novērojamas problēmas.

Ja dāma remontēja dzīvokli, viņš devās viņai līdzi uz būvniecības veikalu un ieteica labāko grīdas segumu. Pēc tam viņš ieminējies par kādu "draugu", kurš šo preci pārdod lētāk. Lieki teikt, ka pēc naudas nodošanas, "izpalīdzīgais" svešinieks pagaisa.

Aleksejs sastaptajām sievietēm stāstīja, ka ir veiksmīgs uzņēmējs, kurš nodarbojas ar sadzīves tehnikas, sarkano ikru un citu preču piegādi.

Tiesa, vīrietis savas "iecerētās" nekad neveda uz restorāniem, priekšroku dodot romantiskām pastaigām parkā. Sarunu laikā viņš vairākas reizes uzsvēris, ka viņam šajā pilsētā esot nopietni ienaidnieki un konkurenti.

"Nākamajā darbības posmā viņš sievietēm piedāvāja investēt viņa biznesā. Nu runa bija par krietni lielākām summām - līdz pat 300 000 rubļu (vairāk nekā 4000 eiro). Pēc šīs investīcijas nereti sievietes saņēma zvanu, kas vēstīja, ka viņu "mīļotais" konkurentu darbības rezultātā ir nokļuvis policijas nagos, un viņa "glābšanai" ir nepieciešami vēl pāris simti tūkstošu rubļu," stāstījis advokāts.

Bieži vien ar to krāpšana vēl nav beigusies. Aleksejam bieži vien ir izdevies sievietes pierunāt paņemt aizņēmumu, solot, ka viņš tuvākajā laikā atgriezīs naudu. Pēc tam vīrietis pazudis, taču, atšķirībā no vairuma krāpnieku, turpinājis ar sievietēm kontaktēties telefoniski, solot, ka kuru katru mirkli atgriezīs naudu.

Advokāts Andrejs Tarans skaidro, ka "Andrejam bija īpaši svarīgi "stiept gumiju", jo likuma priekšā atbildība par šādiem nodarījumiem ir spēkā tikai piecus gadus.

Vēl viena interesanta detaļa - šis noziedznieks vairāk tēloja nevis sieviešu mīļoto, bet gan draudzīgu palīgu, kurš iekūlies nepatikšanās".

Krasnodarskas apgabala tiesas dokumenti liecina, ka Jakuba par krāpniecību ir tiesāts trīs reizes - 2005., 2006. un 2007. gadā. Tā kā piespriestie cietumsodi nav bijuši pārāk lieli, vīrietis savu rūpalu ir turpinājis. Pašlaik, 2020. gadā, vīrietis aiz restēm gaida kārtējo tiesu par krāpniecību.

Urālu donžuāns

Afērists Dmitrijs Udarcevs darbojās pēc viena plāna - viņš ar interneta palīdzību iepazinās ar vientuļām sievietēm, kurām bija mazliet virs 30 gadiem un izlikās par tiesībsargājošo dienestu darbinieku.

Lai izraisītu žēlumu, krāpnieks izgudrojis stāstus par to, kā piedalījies vairākās kaujas operācijās un pat pabijis gūstā, kur pieredzējis asinis stindzinošas spīdzināšanas.

Udarceva varoņdarbi padarīja maigas pat visskeptiskākās dāmas un viņas labprāt piekrita doties uz randiņu kādā dārgā restorānā, kur vīrietis turpinājis dalīties ar savām "kaujas dienu atmiņām", kā arī atklājis, ka "tagad nodarbojas arī ar uzņēmējdarbību, kas pašlaik nav plaukuma periodā".

Pēc pāris nedēļām, vai pat dienām, kas tika pavadītas pie sievietes sāna, krāpnieks sāka lūgt naudu, kuru investēt "uzņēmumā".

Aizdevumu apmērs - no 100 000 rubļu līdz pat pusmiljonam. Jekaterinburgas iedzīvotāja Jeļena, lai palīdzētu savam "mīļotajam", ieķīlājusi trīsistabu dzīvokli. Pēc īsa laika "varonīgais uzņēmējs" vairs nebija sasniedzams.

Pēc šī gadījuma sieviete sākusi apkopot informāciju Dmitrija bijušo "klubiņā" un ievietoja viņa fotogrāfiju sociālajos tīklos. Vīrieti atpazina kāda 22 gadus veca studente, kura tikko bija sākusi ar viņu satikties un viņš tika nodots policijai.

Tiesa Udarceva lietā skatīja 20 krāpniecības epizodes, lai arī pie kriminālatbildības viņu varēja saukt tikai par pieciem gadījumiem. Vīrieša apmānītās dāmas ir pārliecinātas, ka patiesais upuru skaits ir krietni lielāks, vienkārši daudzas sievietes nevēlas vērsties policijā.

Afērists taisnojies, ka nevienu nav apkrāpis - sievietes naudu ir piedāvājušas pašas. Udarcevam tika piespriests piecu gadu cietumsods.

Romantiskais slepkava

Irkutskas iedzīvotājs Anatolijs Beljaevs, atšķirībā no citiem afēristiem, nodarbojās ne tikai ar krāpniecību - šis sieviešu valdzinātājs ir atbildīgs arī par vairākām zādzībām un pat slepkavību.

Savas upures vīrietis apbūris ar dārgām automašīnām, kuras, protams, viņam nemaz nepiederēja un stāstiem par uzņēmējdarbību un labu dzīvi.

Kādai dāmai viņš palūdzis 300 000 rubļu "biznesa pilnveidošanai", citai palūdzis naudu kopīgas mājas būvniecībai, taču, kad saņēmis pusmiljonu rubļu, vairs nekur nav bijis sastopams.

Vietējā prokuratūra atklājusi, ka vīrietis centies apmuļķot ne tikai dāmas, kurām varētu būt nauda, viņš uzsācis draudzīgas attiecības ar kādu narkotiku atkarīgo, kurš gribējis pārdot savu dzīvokli.

Kad Anatolijs ieguvis notariālas pilnvaras rīkoties ar nekustamo īpašumu, viņš upuri ievedis mežā, nogalinājis un mirstīgās atliekas noslīcinājis upē.

Vīrieti aizturēja tad, kad viņš centās izkrāpto dzīvokli pārdot. Viņam tika piespriests 20 gadu cietumsods stingra režīma kolonijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu