"Līdz šim ar viņu cīnījušās tikai ku*es." Fergusons stāsta par gaidāmo cīņu ar Nurmagomedovu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Līdz, iespējams, visu laiku gaidītākajai UFC cīņai starp Toniju Fergusonu un Habibu Nurmagomedovu atlicis nedaudz vairāk kā mēnesis. Sarunā ar ESPN žurnālistu Bretu Okomoto Fergusons stāstījis gan par gaidāmo cīņu, gan par bēdīgi slaveno Konoru Makgregoru.

Nesenajā "UFC 249" preses konferencē amerikāņu cīkstonis atklāja, ka, gatavojoties gaidāmajai cīņai, viņš ļoti reti nodarbojoties ar sparingu. Vaicāts, kāpēc, cīkstonis atbildēja, ka no tādiem viņš maz iegūstot.

"Habibs ir parasts pretinieks. Cilvēki nesaprot, ka tikai dažas reizes esmu cīnījies ar pretinieku, kurš man būtu ērts. Atšķiros no citiem cīkstoņiem. Tu esi redzējis, kā es katrā cīņā parādu ko jaunu. Zinu pareizo pieeju šim sportam. Pie tam mana treniņnometne sākās jau decembrī," gatavību gaidāmajam duelim paudis amerikāņu cīkstonis.

Tāpat Fergusons atklāja, ka vēlas sodīt Nurmagomedovu par cīkstēšanos ar vidusskolnieku Čeisu Saldetu: "Nepiedošu viņam vidusskolnieka, kuram nākamajā nedēļā bija sacensības, piekaušanu."

Tiesa, par piekaušanu to īsti nevarēja nosaukt - Nurmagomedovs un Saldets viens pret otru aizvadīja reslinga maču, nevis reālu cīņu.

Video: Nurmagomedovs pret Saldetu

Fergusons dalījās domās arī par slaveno īru cīkstoni Konoru Makgregoru. Nav noslēpums, ka jau šobrīd, kad Nurmagomedovam vēl priekšā viņa karjeras lielākais izaicinājums, MMA pasaulē tiek runāts par krievu cīkstoņa revanša cīņu pret Makgregoru.

Fergusons gan šādām spekulācijām nepievēršot uzmanību un uz jautājumu par tām atbildēja sev ierastajā manierē: "Man par to nospļauties. Esmu algots slepkava, bet Habibs - mans mērķis. Šoreiz viņš pēc cīņas no oktagona ārā nelēks."

Amerikāņu cīkstonis gan atzina, ka viņam naida pret Makgregoru neesot: "Patiesībā man pret viņu nekas nav. Mums jau sen vajadzēja tikties oktagonā, bet ceļā stājās nauda. Viņš ir ļoti labs pretinieku nokaitināšanā, malacis. Tas ir labi gan viņam, gan visam UFC. Viņi [UFC] man ir parādā šo cīņu. Tajā pašā laikā negrasos Makgregoram skriet pakaļ. Man jau ir josta un daudzas citas trofejas. Bet tas viss mani neinteresē, tas ir svarīgi Makgregoram."

Tāpat Fergusonam tika vaicāts arī, kāpēc Nurmagomedovu neviens līdz šim nav uzvarējis. Atbildot arī uz šo jautājumu, amerikānis aizvainojumu azotē neatstāja: "Tāpēc, ka līdz šim ar viņu ir cīnījušās tikai ku*es. Tie, kurus esmu uzveicis es, ir īsti cīkstoņi. Vienīgais vērā ņemamais uzvārds Habiba "rēķinā" ir Edsons Barbosa. Man ar šo puisi bija smaga cīņa, bet viņu salauzu."

"To pašu izdarīju arī ar Rafaelu dos Anjosu, un tagad viņš cīnās citā svara kategorijā. Paskatieties kaut vai uz to pašu Kevinu Lī. Pēc uzvaras pār Habibu es viņam teikšu, ka beidzot viņš ir aizvadījis cīņu ar īstu cīkstoni," savas un Nurmagomedova karjeras pretiniekus salīdzināja Fergusons.

28 savas profesionālās karjeras cīņās Fergusons ir svinējis 25 uzvaras, piedzīvojot trīs neveiksmes. Šobrīd amerikānis var lepoties ar 12 uzvaru sēriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu