Slēpotāju grupa no Itālijas atgriezīsies Latvijā ar reisu no Minhenes (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Claudio Furlan / AP

atvijas Arhitektu savienības slēpotāju grupa šodien no Itālijas atgriezīsies Latvijā ar vienīgo šīs dienas "airBaltic" reisu no Minhenes, aģentūrai LETA pastāstīja brauciena rīkotājas, tūrisma firma "Rīgas tūristi" direktore Dace Štāla.

Viņa informēja, ka vakar, 10.martā, attiecīgā 12 cilvēku slēpotāju grupa veiksmīgi pameta viesnīcu, saņemot dokumentus no viesnīcas un pilsētas vadības par "tīrību" no jaunā koronavīrusa, lai šī grupa varētu šķērsot Brennera pāreju un nokļūtu Austrijā, kas tika paveikts autobusā. 

Pēcāk autobuss sasniedzis Vāciju un naktī tūristu grupa palikusi viesnīcā blakus Minhenes lidostai. Tālāk viņi dosies mājup ar "airBaltic" reisu no Minhenes.

""airBaltic" ļoti nāca mums pretim, atbilstoši grupas vēlmēm tūlīt tika nodrošinātas biļetes," sacīja Štāla, norādot, ka precīzu reisa numuru un izlidošanu nevarot nosaukt, taču tas esot vienīgais "airBaltic" reiss no Minhenes 11.martā. Viņa arī nevarēja pateikt, cik cilvēki bez šīs grupas būšot lidmašīnā. Informācija VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" mājaslapā liecina, ka vienīgais reiss, kas šodien Rīgas lidostā ielido no Minhenes ir "airBaltic" reiss BT244, kam paredzēts nolaisties plkst.22.

"Rīgas tūristu" direktore teica, ka Latvijas Arhitektu savienības slēpotāju grupas pašsajūta esot laba.

Taujāta, kādēļ grupa tomēr aizlidojusi uz Itāliju nevis brauciens atcelts, Štāla teica, ka tobrīd nekas neesot liecinājis, ka Madonnas di Kampilio ziemas kūrortā kalnu masīvā Brekta, Dolomītu Alpos ir kāds apdraudējums. "Mēs katru dienu monitorējām situāciju, sazinoties ar kūrortu. Arī vakar tajā joprojām saslimšanas [ar jauno koronavīrusu] gadījumi nebija konstatēti. Arī "airBaltic" turp nodrošināja lidojumus," skaidroja uzņēmuma vadītāja.

Pēc Štālas teiktā, klienti netika spiesti turp doties, bet "smagas izšķiršanās rezultātā" izlēma turp doties paši, lai nezaudētu līdzekļus. Visi gan neesot aizlidojuši. "Mēs nemierinājām klientus, ka viss ir kārtībā, taču darījām zināmu par kūrorta sniegto informāciju, kā arī informējām, ka reisi nav atcelti," viņa sacīja, norādot, ka pirms lidojuma kūrorts pakalpojumus solīja nodrošināt pilnā apmērā un tikai 10.martā infrastruktūru slēdza. Pirmdien, 9.martā slēpošana vēl ritējusi pilnā sparā.

Par tiem pakalpojumiem, kas klientiem netika nodrošināti, šie cilvēki atgūs naudu, solīja Štāla. Tāpat viņa uzsvēra, ka visi citus plānotos braucienus uz Itāliju "Rīgas tūristi" ir atcēluši.

LETA jau ziņoja, ka sestdien, 7.martā, gandrīz pēdējā brīdī pirms lidojumu atcelšanas uz Itāliju devusies slēpot Latvijas Arhitektu savienības slēpotāju grupa.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Arhitektu savienības Slēpotāju kluba vadītājs Juris Skalbergs, 7.martā 12 cilvēku grupa izlidojusi no Rīgas uz Veronu. Brauciena galamērķis bija Madonnas di Kampilio ziemas kūrorts kalnu masīvs Brekta, Dolomītu Alpos. Jautāts, vai slēpotāju grupai neradās doma atcelt braucienu, jo 7.martā jau bija skaidrs, ka Itālijā ir sarežģīta situācija ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, Skalbergs sacīja, ka "cilvēki tomēr jau bija samaksājuši par šo braucienu 990 eiro, turklāt tūrfirma sniedza mierinošu informāciju". 

Informācija Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā liecina, ka slēpošanas brauciens bija paredzēts no 7. līdz 14.martam. Pieteikšanās braucienam notika pagājušā gada septembrī, brauciens tika rīkots sadarbībā ar tūrisma firmu "Rīgas tūristi".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu