Par ko liecina izteikta kāre pēc kādas garšas ēdiena?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Vai arī tev ir gadījies, ka visu dienu sapņo par, teiksim, skābētu gurķi, treknu siļķes gabalu vai medus kūku? Izrādās, ka šī vēlme var signalizēt par krietni vairāk, nekā vienkāršu izsalkumu, vēsta portāls

Ja bieži gribas apēst kaut ko saldu, tas, visticamāk, norāda uz to, ka organismam trūkst ogļhidrātu. Šo problēmu novērsīs regulāra dārzeņu un dažādu putru lietošana uzturā.

Spontāna un pēkšņa kāre pēc kā salda var norādīt uz glikozes trūkumu - cilvēkam droši pēc kārtīgas maltītes vajadzētu sevi palutināt ar ko saldu, piemēram, mazu gabaliņu šokolādes, svaigiem vai žāvētiem augļiem.

Visbiežāk ko skābāku kārojas apēst pēc tam, kad ēsta trekna pārtika lielākā daudzumā. Jāseko savam uzturam un maksimāli jānomaina treknā pārtika pret ko liesāku, piemēram, dažādiem dārzeņiem.

Vēl viens iemesls varētu būt novājināta imunitāte un pirmās saaukstēšanās pazīmes. Tādās situācijās ieteicams dzert skābenas augļu tējas, īpaši mežrozīšu, kā arī jāēd skābeni augļi, kas satur C vitamīnu, piemēram, kivi un apelsīni.

Tomēr, ja, izmēģinot visus variantus, kāre pēc skāba ēdiena nemazinās un parādās vēl tādi simptomi kā apetītes zudums, nepatīkamas sajūtas pēc ēšanas, kā arī nomoka netīkamas atraugas, jāvēršas pie speciālista.

Vēlme ēst ko sāļu var liecināt, ka organismam trūkst hlorīdu. Ja savā ēdienkartē iekļausi bietes, jūras kāpostus un selerijas, šī problēma atrisināsies ātri un vienkārši.

Bet, ja vēlme pēc sāļā ir ilgstoša un tiek arī novērota pastiprināta matu izkrišana, sāpes locītavās, nagu trauslums, vājums un reiboņi, ir jāapmeklē ārsts, jo tas var norādīt uz nopietnākiem organisma darbības traucējumiem, kurus visefektīvāk palīdzēs novērst speciālists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu