Rīgas Dzemdību namā ievieš stingrus drošības pasākumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Dzemdību nams.
Rīgas Dzemdību nams. Foto: Valts Baumanis/LETA

Koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ Rīgas Dzemdību namā un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā uz laiku tiek liegta iespēja piedalīties dzemdībās pavadošajām personām, tostarp dzemdētājas partnerim, dūlai, mātei vai draudzenei, informēja iestādes sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Auzāne.

Rīgas Dzemdību namā arī tiek stingri ierobežota iespēja apciemot topošās vai jaunās mātes. 

Ņemot vērā ceturtdien izsludināto ārkārtējo stāvokli, Dzemdību nama krīzes darba grupa pieņēmusi lēmumu darīt visu iespējamo, lai ierobežotu Covid-19 izplatīšanos, tādējādi nosakot ierobežojumus attiecībā uz iestādes apmeklētājiem.

Pavadošajām personām, kas jau patlaban atrodas Dzemdību namā, līdz pacientes izraksta brīdim būs jāievēro karantīnas situācijai pielāgoti iekšējās kārtības noteikumi. Sūtījumu nodošana pacientēm tiks organizēta caur Dzemdību nama centrālo apsardzes posteni. Īslaicīgs pacientes apmeklējums būs atļauts tikai izraksta dienā, un tā maksimālais ilgums būs 15 minūtes.

Tāpat Dzemdību namā ir izstrādāts rīcības plāns, kā organizēt aprūpi, pēc iespējas minimizējot pacientu savstarpējo saskarsmi. Ierobežojumu laikā Dzemdību namā atcelti arī visi publiskie pasākumi, tajā skaitā arī Ģimenes skolas nodarbības un lekcijas.

Dzemdību nama pārstāve skaidroja, ka ierobežojumi pieņemti, lai aizsargātu māmiņu un jaundzimušo veselību un dzīvību, kā arī atbalstītu vispārējos sabiedrības epidemioloģiskās drošības mērus.

Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde, kurā tiek pieņemtas aptuveni 6000 dzemdību gadā, kas ir aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī. Dzemdību nama prioritāte ir pacientu drošība un veselība.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas noteikti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs pārsniedzis 118 000, un no šīs slimības miruši vairāk nekā 4200 cilvēku, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11. martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu