Linkaits: Latvijas iedzīvotājiem ārzemēs dots pietiekami ilgs laiks atgriezties (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Edijs Pālens/LETA

Saprotot situācija nopietnību, ārzemēs esošajiem iedzīvotājiem dots pietiekami ilgs laiks atgriezties, sestdien, 14. martā, LTV raidījumam "Panorāma" sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Viņš sacīja, ka katram pašam jāizvērtē riskus valstī, kurā viņš atrodas, kā arī iemeslus, kāpēc tur ir. Iedzīvotājiem jāizvēlas atbilstoši situācijai, jo gaidāmie ierobežojumi būs būtiski.

Vaicāts, vai fiziski visiem būs iespējams atgriezties, ministrs atbildēja, ka "Latvijai ir paveicies ar plašu aviopārvadājumu tīklu".

Pārvadātāji esot informēti un tiks informēti arī turpmāk, un "tālāk tas viņu lēmums, kā tūrisma grupas tiek atgrieztas mājās".

Linkaits norādīja, ka sauszemes robežas ar Eiropas Savienību netiek slēgtas. Tomēr arī kaimiņvalstis ievieš ierobežojumus, tādēļ "jāizvērtē, kā cauri Polijai, Lietuvai braukt Latvijas virzienā".

"Katru mašīnu nevaram izkontrolēt, bet, ja Veselības ministrija un citi dienesti secinās, ka nepieciešams, tad, pieļauju, ka to darīsim," sacīja ministrs.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka sestdien, 14. martā, Krīzes vadības padome nolēma, ka no 17. marta tiks apturēti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu