KPV LV ekonomikas ministra amatam virzīs Vitenbergu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Vitenbergs
Jānis Vitenbergs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Partijas "KPV LV" pārstāvji šodien ekonomikas ministra amatam nolēma virzīt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētāja Jāņa Vitenberga (KPV LV) kandidatūru.

"KPV LV" šodien bija pulcējusies, lai pārrunātu izveidojušos situāciju saistībā ar Krišjāņa Kariņa (JV) aicinājumu partijai virzīt jaunu ekonomikas ministra amata kandidātu.

Kā ziņots, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir lēmis anulēt pašreizējam ekonomikas ministram Ralfam Nemiro (KPV LV) pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, līdz ar to Kariņš ir aicinājis "KPV LV" izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu.

Vitenbergs iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka šodien "KPV LV" lems, kā rīkoties šajā situācijā. Politiķis gan atzina, - ja viņam tikšot piedāvāts ieņemt ekonomikas ministra amata, viņš šādu iespēju apsvēršot.

"KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs iepriekš bija norādījis, ka lemšanu jautājumā par tālāko rīcību ietekmē Covid-19 izplatības riska dēļ izveidojusies smagā situācija, kad valstij ir vajadzīga strādātspējīga valdība.

Kā ziņots, Nemiro anulēto piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu vērtē kā politisku izrēķināšanos. Politiķis apgalvoja, ka viņš vēl nezina, kāpēc SAB anulējis viņam piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu, vienlaikus norādot uz iespējamu informācijas noplūdi no SAB. Viņš apliecināja, ka joprojām ieņem ekonomikas ministra amatu, bet par tālāko "KPV LV" lems šodien.

Nemiro par ekonomikas ministru kļuva pērnā gada 23.janvārī, kad Saeima apstiprināja Kariņa izveidoto valdību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu