"Mūs pieskata visu ceļu." Kā Latvijas valstspiederīgie caur Poliju atgriežas mājup (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vācijas-Polijas robežu var šķērsot stingrā likumsargu pavadībā, cilvēkiem ļauts apstāties divas trīs reizes, savukārt ja no kolonnas novēršas, apstājas vai pārkāpj citus noteikumus, cilvēki tiek sūtīti atpakaļ uz Vāciju, atklājusi kāda Latvijas iedzīvotāja, kura šobrīd ir mājupceļā.

Ivija, kura šobrīd tuvojas Polijas-Lietuvas robežai, portālam "Apollo" atklāja, ka benzīntankos cilvēki tiek laisti pa vienam. Apstājoties drīkst apmeklēt tikai tās tualetes, kas atrodas ārā.

"Mēs saskaitījām, ka uz mūsu konvoju bija desmit [policijas] mašīnas," sieviete atklāja iesūtītā video. "Mūs pieskata visu ceļu, it kā mēs tiešām būtu kādi īpaši vīrusa slimnieki."

Video: Latvijas valstspiederīgie caur Poliju atgriežas mājās

Kopš agra rīta kolonnai nav ļauts apstāties, pēdējā pauze bijusi pirms Varšavas. Šobrīd kolonna virzās caur mazajām pilsētām, nevis pa ātrgaitas šosejām.

"Ceļš ir kļuvis psiholoģiski smagāks, bet esam laimīgi, ka tiekam pēc darba izbraukuma mājās," sacīja sieviete.

Video: Latvijas valstspiederīgie caur Poliju atgriežas mājās

Kā ziņots iepriekš, uz Polijas robežām izveidojušās pamatīgas rindas un pat izcēlušies nemieri, Baltijas valstu iedzīvotājiem cenšoties atgriezties mājās.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka valdība sestdien nolēma no 17. marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17. marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Ārvalstīs esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri nav paši raduši iespēju atgriezties mājās, obligāti jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā. Ārlietu ministrija ņems šo informāciju vērā, lemjot par atgriešanās risinājumiem. Konsulārajā reģistrā var reģistrēties, izmantojot portālu "latvija.lv". Ar Konsulāro departamentu var sazināties pa tālruni +371 26337711.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu