Koronavīrusa dēļ atcelts Eirovīzijas dziesmu konkurss (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lauris Vīksne

Eirovīzijas dziesmu konkursa oficiālajā mājaslapā izplatīts paziņojums, ka maijā gaidāmais konkurss, kam bija jānorisinās Roterdamā, Nīderlandē, ir atcelts. 

Kā vēstīts Eirovīzijas mājaslapā, pēdējās nedēļās ir pētītas alternatīvas, kas konkursam tomēr ļautu notikt, taču, ņemot vērā koronavīrusa izplatību visā Eiropā, kā arī Nīderlandes valdību ierobežojumus, Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) ir pieņēmusi lēmumu atcelt pasākumu.

"Mākslinieku, personāla, fanu un apmeklētāju veselība, kā arī situācija Nīderlandē, Eiropā un visā pasaulē ir šī lēmuma pamatā. 

Mēs ļoti lepojamies, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss pēdējos 64 gadus bez traucējumiem ir apvienojis auditoriju, un mēs, tāpat kā miljoni no jums visā pasaulē, esam ārkārtīgi apbēdināti, ka tas nevarēs notikt maijā," rakstīts oficiālajā paziņojumā.

Plašāka informācija par šo lēmumu sekos tuvākajās dienās. Tāpat teikts, ka šobrīd notiek sarunas, lai konkurss varētu notikt 2021. gadā Roterdamā, Nīderlandē. 

Šogad "Eirovīzijas" dziesmu konkursam bija jārisinās Roterdamā, Nīderlandē. Konkursa norise bija paredzēta no 12. līdz 16. maijam. Tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijas konkursā šogad ieguva dziedātāja Samanta Tīna.

Eirovīzijā bija plānots piedalīties 41 dalībvalstij.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu