"Koronavīruss ir meli." Radušās bažas, ka daļa repatriēto Latvijas iedzīvotāju neievēros karantīnu (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidosta "Rīga"
Lidosta "Rīga" Foto: Paula Čurkste/LETA

Daži repatriētie Latvijas iedzīvotāji uz prāmja esot izrādījuši vieglprātīgu attieksmi pret valstī noteiktajiem piesardzības pasākumiem, sacīdami "koronavīruss ir meli", kas raisījis bažas par to, vai viņi pēc atgriešanās uzturēsies karantīnā, ceturtdienas, 19. marta, vakarā vēstīja "TV3 Ziņas".

Skatus ar iereibušiem cilvēkiem, kas vairāk aizrāvušies ar izpriecām, nevis piesardzības pasākumiem, vērojis viens no repatriantiem.

"Ēdamzālē ēdām, tur katrs vismaz piecas reizes nošķaudījās! Tas nebija nejauši, tur nebija - puteklītis ieskrēja. Citi kāsē, nopietni klepo. Puse no tiem, kas tagad pļēguro, skaļi saka: "koronavīruss" ir meli!"" sociālajos tīklos ievietotā video stāstīja pasažieris. "Piedodiet, viņš nesēdēs karantīnā. Viņu vajag vērot, paņemt analīzes."

Sociālajos tīklos izplatījies video noslēdzas ar skatiem, kā policijas pavadībā autokolonna ar prāmja pasažieriem dodas prom no ostas. Kādā degvielas stacijā pasažieri ar sejas maskām pirkuši kafiju, un tālāk katrs devies savās gaitās.

Tikmēr policija Ventspilī šodien saņēmusi izsaukumu par kādu vīrieti, kurš nesen bijis Ēģiptē, bet nav ievērojis 14 dienu pašizolāciju un devies uz darbu. Tur viņu sagaidījuši likumsargi, kas likuši doties mājās un tur palikt noteikto laiku.

Video: "TV3 Ziņu" sižets

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka no 17. marta Latvijā aizliegti visi starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Tiem, kas atgriezušies no ārzemēm, 14 dienas obligāti jāievēro pašizolēšanās un jānovēro savs veselības stāvoklis. Ja parādās Covid-19 simptomi, jāvēršas pie speciālistiem, zvanot pa tālruni 8303.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu