Jauna ēra rūpēs par mūsu pūkainajiem draugiem. Eksperta ieteikumi un "PetCity" jaunumi mazajiem dzīvniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.pexels.com

Cilvēka labākie draugi ir dažādi - suņi, kaķi, truši, jūrascūciņas, fretkas vai pat eksotiski dzīvnieki. Lai kāds arī būtu tavs mīlulis, par to ir pienācīgi jāparūpējas. "PetCity" eksperte Anžela Fomičeva portālam "Apollo" norāda, ka mazo dzīvnieku saimnieki mūsdienās paliek aizvien izvēlīgāki un rūpīgāki, tāpēc aplūkojām, kas jauns veikalu plauktos ir pieejams mūsu vismazākajiem pūkaiņiem.

"Pēdējos gados ir uzlabojusies dzīvnieku turēšanas kultūra. Mājdzīvnieki kļuvuši tik pat kā par ģimenes locekļiem. Un mazie dzīvnieki neatpaliek," speciāliste atklāj, ka pirms 12 gadiem viņai pašai bijis mājas sesks jeb fretka (fretkas bieži cilvēki iedala pie grauzējiem, bet patiesībā tie ir plēsēji), kuru barojusi ar kaķēnu barību, jo tajā laikā nekāda specializētā barība nebija pieejama.

Anžela norāda, ka specializēto barību veidi mazajiem dzīvniekiem ir palikuši daudz plašāki, kā arī paši grauzēju saimnieki kļuvuši daudz prasīgāki, jo interesējas par to, kas ir nepieciešams konkrētajai sugai, lai nodrošinātu mazā dzīvnieciņa labturību.

Eksperte izceļ dažas būtiskas īpašības, kas ir jāievēro, iegādājoties barību. "Grauzējiem var iegādāties barību kroketēs līdzīgi kā tas ir kaķiem un suņiem. Barība kroketēs veicina to, ka dzīvnieks apēd visas nepieciešamās uzturvielas. Mazajiem dzīvniekiem ir nopērkama barība arī kā muslis, no tās tad izvēlīgāki dzīvnieki var izlasīt tikai to, kas viņiem garšo."

"Ir jāsaprot, ka mazie dzīvnieki ir ļoti dažādi - gan izvēlīgi, gan mazāk izvēlīgi, jutīgāki, ar tieksmi apvelties vai mazāku ēstgribu, tāpēc arī pieejams plašs barību klāsts visām gaumēm," norāda eksperte.

"PetCity" jaunumi mazajiem dzīvniekiem

"Burgess" - ģimenes uzņēmums kopš 1790. gada

"Burgess" no paaudzes paaudzēs ražo pārtiku cilvēkiem, dzīvniekiem un mājdzīvniekiem. "Burgess" līnija piedāvā visaugstākās kvalitātes barību dzīvniekiem, tai skaitā grauzējiem.

"Šī līnija ir iekarojusi gan saimnieku, gan viņu mazo mīļdzīvnieku sirdis. Gan iepakojumi ir ļoti pievilcīgi, kā arī to saturs. Barība ir augstākās kvalitātes, izstrādē piedalījušos veterinārārsti," Anžela norāda, ka šī ir viena no barībām, ko parasti arī rekomendē paši veterinārārsti.

"Barībā sastāvdaļas ir pievienotas ar nolūku, piemēram, pienenes - urīnsistēmai, klinģerītes - imunitātei un tā tālāk," komentē eksperte.

"Burgess Excel" produktu klāstā pieejams viss veselīgam uzturam - siens, kroketes un dabiskas uzkodas -, tā nosedz trīs no pieciem trušu un jūras cūciņu pilnvērtīgas diētas soļiem.

Pilnvērtīga barošanas plāna pieci soļi: siens, kroketes, dabiskas uzkodas, svaigi zaļumi, svaigs ūdens.

Foto: www.pexels.com

"Brit Animals" - visaugstākās kvalitātes barība mazajiem dzīvniekiem

Pilnvērtīga barība mazajiem dzīvniekiem. Bagāta ar svarīgākajiem vitamīniem, augsts proteīnu saturs veselīgai augšanai.

"Brit animals" barība pieejama jūrascūciņām, trušiem, kāmjiem, šinšilām, fretkām jeb mājas seskiem un žurciņām. Barība ir granulēta, kas nodrošina, ka mīlulis uzņems visas tam nepieciešamās uzturvielas.

Katrai sugai ir īpaši izveidota barība ar papildvielām, kas nodrošinās dzīvniekam atbilstošu diētu, uzlabos apmatojumu, zobu veselību un vēdera izeju. Teju visām barībām ir zems kaloriju sastāvs, kas nodrošinās dzīvnieku neapvelšanos, jo mazie dzīvnieki arī var būt lieli našķu mīļi.

Fomičeva izceļ, ka "Brit animals" barību var iegādāties dažādos daudzumos - no 100 gramiem līdz pat trim kilogramiem.

"Brit animals" ir ģimenes uzņēmums, kas ir bāzēts Čehijā. Barības ražošana ir sertificēta pēc augstākajiem standartiem.

Foto: www.pexels.com

"Millamore" pakaiši ar mīlestību no Igaunijas

​No dabiskiem materiāliem ražoti pakaiši un ligzdošanas produkti, kas paredzēti maziem dzīvniekiem, nodrošina izcilu funkcionalitāti un ir ērti izmantojami. 

Produkti ir ražoti no apses koka, kas nesatur nedz ķīmiskas piedevas, nedz atlikumus no kokapstrādes vai papīra rūpniecības. Turklāt tie ir attīrīti no putekļiem, lai aizsargātu elpošanas orgānu sistēmu un izvairītos no alerģijām, kuras varētu rasties mājdzīvniekiem vai cilvēkiem.

"PetCity" eksperte norāda, ka veterinārārsti un dzīvnieku labturības speciālisti iesaka tieši apses koka pakaišus, jo to sveķu saturs ir zemāks nekā skuju kokiem.

"Piemēram, jūrascūciņām ārsti samērā bieži diagnosticē pododermatītus. Viens no galvenajiem iemesliem, var būt nekvalitatīvi vai nepiemēroti pakaiši," norāda Anžela, paskaidrojot, ka grauzējs pavada būrī lielāko daļu no savas dzīves, un viņa veselība ir cieši saistīta ar to, ko viņš būrītī elpo un uz kādiem pakaišiem pārvietojas.

Liels pluss "Millamore" pakaišiem ir tāds, ka tie nepielīp pie dzīvnieka ķepām un vilnas, kā arī neizbirst, kad dzīvnieks pārvietojas pa būri, līdz ar to ir vieglāk tīrīt ķepaiņa tualeti, kā arī nav jāuztraucas par iznēsātiem pakaišiem ārpus pūkaiņa mājvietas.

Fomičeva paskaidro, ka šiem pakaišiem ir arī "FSC" sertifikāts, kas nozīmē, ka uzņēmums ir par atbildīgu un ilgtspējīgu mežu apsaimniekošanu. Pakaiši ir bioloģiski noārdāmi un tos var izmantot, piemēram, kompostam.

Video: "Millamore" no dabiskiem materiāliem ražoti pakaiši

Raksts tapis sadarbībā ar "PetCity".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu