Atgriezies no ārzemēm un ignorē pašizolāciju. Rīgā policisti aiztur vīrieti, kurš centies aizbraukt ar auto, kuram uzlikti riteņu bloķētāji (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē kāds vīrietis Rīgā, kurš nesen bija atgriezies no ārzemēm un kuram bija Covid-19 inficēšanās simptomi, atteicās palikt pašizolācijas un neievēroja likumus, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Svētdien, 23. martā, Rīgā, Matīsa ielā, pretim tirdzniecības centram "Bērnu pasaule", gaišā dienas laikā kāds vīrietis uz ielas sacēla pamatīgu traci. Viņš bija gribējis iesēsties savā automašīnā un doties savā ceļā. Tiesa apstākļus apgrūtināja fakts, ka uz viņa mašīnas riteņiem bija uzlikti bloķētāji. To laušanas troksni dzirdēja arī kāda vietējās iestādes darbiniece.

Veikala pārdevēja norādīja, ka vīrietis neesot maksājis par autostāvvietu. Bloķētājus neatkabinājis, vīrietis apsēdās pie sava spēkrata stūres un uzsāka braukšanu. Pāris metrus vēlāk viņu apturēja policija. Izrādās, braucējs bija ignorējis vēl kādu būtisku aspektu, kas viņam liedz vispār atrasties uz ielas.

"Sarunas gaitā viņš deva mājienus, lai viņam pārāk netuvojas, jo viņš esot nesen atgriezies no Lietuvas, un viņam ir, pēc paša teiktā, kaut kādas saslimšanas pazīmes," raidījumam "Degpunktā" atklāja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis.

Par pašizolācijas neievērošanu policija ir uzsākusi administratīvo lietvedību. Ņemot vērā, ka sarunas gaitā vīruss varēja tikt pārnests arī uz likumsargiem, konkrētie inspektori uz darbu pagaidām neies. Policistiem noteikta pašizolācija un darba dīkstāve.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu