Šteinbors ir līderis Polijas futbola virslīgā atvairītajos sitienos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pāvels Šteinbors
Pāvels Šteinbors Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases vārtsargs Pāvels Šteinbors pēc aizvadītajām 26 kārtām ir līderis visvairāk atvairīto sitienu pa vārtiem kategorijā, piektdien paziņoja Polijas virslīga savā vietnē tīmeklī.

Latvijas vārtsargs 26 cīņās ir ticis galā ar 136 pretinieku mēģinājumiem ieņemt Gdiņas vienības vārtus jeb 79 procentiem visu uz vārtiem izdarīto sitienu.

Pavisam uz Šteinbora vārtiem bumba raidīta 173 reizes. Vidēji ik pēc 13,5 minūtēm vārtsargam nācās glābt savu komandu, bumbai vārtu tīklā nonākot vienā no vidēji 4,7 sitieniem pa vārtiem.

Tuvākajam sekotājam čeham Matušam Putnockim no Vroclavas "Šlask" ir 108 atvairīti sitieni.

Polijas augstākajā līgā šobrīd sezona ir pārtraukta vismaz līdz 26.aprīlim. Šteinbora pārstāvētā Gdiņas "Arka" ar 25 punktiem atrodama 14.vietā.

Gdiņas vienības pamatvārtsargs Šteinbors, kurš tika atzīts par 2019.gada Latvijas labāko futbolistu, Polijas ekstraklasē bijis laukumā 107 spēles pēc kārtas.

Šteinbors pērn kļuva par Latvijas futbola izlases pirmo vārtsargu, kā arī ir "Arka" līderis un neapšaubāms līdzjutēju mīlulis. Viņš 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā atvairīja 46 sitienus, kas bija trešais labākais rezultāts starp vārtsargiem. 

Latvijas izlasē Šteinbors laukumā bijis 12 spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu