Aizliedz jebkādu pulcēšanos reliģiskā nolūkā un privātos pasākumus, izņemot bēru ceremonijas ārtelpās (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zārks. Ilustratīvs attēls
Zārks. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Atbilstoši Ministru kabineta (MK) svētdien pieņemtajiem grozījumiem rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu", turpmāk aizliegtas jebkādas reliģiskās darbības, kas veicamas pulcējoties, kā arī jebkādi privāti pasākumi, izņemot bēru ceremoniju noturēšanu ārtelpās, ja tiek ievērota savstarpējā divu metru distance starp personām un citi epidemioloģiskās drošības noteikumi.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) pirmdien, 30.martā, apspriedīsies ar reliģiskajām organizācijām par tālāko rīcību saistībā ar valdības svētdien noteiktajiem ierobežojumiem un ministram piešķirtajām pilnvarām noteikt vadlīnijas turpmākajai reliģisko norišu organizēšanai, aģentūra LETA uzzināja ministrijā.

Saistībā ar šo Ministru kabineta (MK) lēmumu Bordāns norādīja, ka šajā laikā reliģiskās organizācijas veic ļoti svarīgu un atbildīgu sabiedrisku funkciju - tās sniedz garīgu mierinājumu un drošību visiem tiem, kam tas šobrīd nepieciešams.

Viņš augsti novērtēja ministrijas un reliģisko organizāciju sadarbību, to pārstāvju atbildību un aktīvo iesaisti ieviesto drošības pasākumu skaidrošanā un aicinājumos ticīgajiem pēc iespējas atturēties no publisku vietu, tai skaitā, baznīcu, apmeklējuma.

"Tieši tādēļ dievkalpojumi šobrīd notiek bez ticīgo klātbūtnes. Zīmīgi, ka lielākajās reliģiskajās organizācijās ir ļoti laba iekšējā organizācija - kopīgi tiek pieņemti lēmumi, uzreiz tie tiek īstenoti visās baznīcās, līdz ar to, cilvēki ir mierīgi un tas ļoti palīdz darbā arī valsts iestādēm, tai skaitā, policijai. Cilvēki tiek vadīti ļoti konsekventi un pārdomāti - tādējādi samazinot neziņu un spriedzi," norādīja ministrs.

Būtiski, ka sekmīga sadarbība attīstās arī starp konfesijām, piemēram, katoļu "Radio Marija" pārraida Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas dievkalpojumus, norādīja ministrijā. Savukārt, īstenojot MK piešķirtās pilnvaras noteikt vadlīnijas turpmākajai reliģisko norišu organizēšanai, pirmdien, 30.martā, pēc pārrunām ar reliģiskajām organizācijām sabiedrība tiks informēta par noteiktajiem drošības pasākumiem un izmaiņām ikdienas reliģiskajās norisēs.

Valdība svētdien ārkārtas sēdē arī nolēma aizliegt jebkādus publiskos pasākumus, saskaņā ar Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā noteikto definīciju. Tāpat aizliegtas sapulces, gājieni un piketi un telpu sporta norišu vietu darbība, proti, slēgti sporta klubi. 

Ar grozījumiem noteikts, ka kultūras, izklaides, ārpustelpu sporta un citas atpūtas vietas darbu uzsāk ne agrāk kā plkst.8 un beidz ne vēlāk kā plkst.22.

Iepriekš jau vēstīts, ka personām, atrodoties publiskās vietās, ir noteikta virkne ierobežojumu. Proti, personām ir jāievēro savstarpēja divu metru distance, šis punkts attiecas gan uz publiskām iekštelpām, gan publiskām ārtelpām.

Tāpat personām ir jāievēro citi noteiktie sociālās jeb fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumi.

Neievērojot divu metru distanci, vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un publiskās ārtelpās var ne vairāk kā divas personas, kā arī personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā vai vecāks un viņa nepilngadīgie bērni, ja viņi nedzīvo vienā mājsaimniecībā. Tāpat šis izņēmums attiecas personām, kuras veic darba vai dienesta pienākumus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu