Atgriešanās buča vecmammai un ballīte pašizolācijas vietā! RAKUS ārsts atklāj piedzīvoto repatriantu bezkaunību (23)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas
Lidostā nebijuši skati, pilnīgs tukšums no cilvēkiem un nolaidušās vairāk nekā 50 lidmašīnas Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

Plaušu vēža paciente inficējusies ar jauno koronavīrusu Covid-19 no sava mazdēla, kurš atgriezies no Francijas, devās sabučot omi, kamēr citai repatriantei nedēļas nogalē mediķiem nācies sniegt palīdzību, kamēr viņa bijusi četru promiļu reibumā, jo pašizolācijas vietā viņa bija nolēmusi sarīkot atgriešanās ballīti, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Sieviete repatriējās ar vienu no pēdējiem reisiem no Rietumeiropas un svētdien kopā ar draugiem lietojusi alkoholu.

"Mediķi viņu atrada guļam bezsamaņā kāpņu telpā. Viņi noskaidroja, ka sieviete ir repatriante vien tad, kad viņa bija atguvusi samaņu. Šī ir absolūta bezatbildība, kas var rezultēties ar nopietnu slimnieku aprūpes krahu," raidījumam norāda Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) ārsts Aleksejs Višņakovs. Sievietes analīzes uz Covid-19 bijušas negatīvas.

Citā gadījumā - sieviete, kura sirgst ar plaušu vēzi, par inficēšanos ar Covid-19 uzzinājusi vizītē pie plaušu ārsta, kurš viņu nosūtīja tālāk uz RAKUS pārbaudēm.

"Viņa pati nezināja, ka ir Covid-19 pozitīva un izrādījās, ka inficēšanās veids ir bezgala primitīvs - viņas mazdēls, atgriežoties no ārzemēm, vienu reizi viņai iedeva buču," atklāj Višņakovs.

Svētdien pēc palīdzības arī devies jaunietis, kurš pašizolējies Saulkrastu pludmalē un mediķus uzmeklējis vien tad, kad sācies klepus.

"Stāsta, cik tur bija daudz cilvēku, un stāsta, ka saprot, kas tur notiek! Lūdza ņemt analīzi. Viņš ieradās pats ar aizdomām par vīrusu, bet, ja viņam arī būtu bijis vīruss, viņš tāpat nedrīkstētu pats doties uz slimnīcu," pauž ārsts.

Slimnīcā šobrīd esot krīzes laika politika - ja dzīvība nav apdraudēta, tad var arī pacientu neielaist, bet, ja kāds atsakās lietot masku, tad viņu neārstē.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu