Raidījuma "Čučumuižas" veidotājs cīnās ar vēzi. Ārstēšanās dēļ ar sievu "iestrēgst" Lielbritānijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/ Atvars Sirmais

Leģendārā bērnu raidījuma "Čučumuiža" veidotāji – komponists Atvars Sirmais, kurš cīnās ar vēzi, un viņa sieva, dzejniece Kristīne Dina Bitēna – jau trešo nedēļu ir Lielbritānijā, jo nevar atļauties biļetes mājupceļam.

Pāris 14. martā devās uz Pīterboro, lai uzstātos Latviešu biedrības 10 gadu jubilejas koncertā, kā arī, lai Lielbritānijā Atvars saņemtu ārstēšanu pret vēzi.

Kad abi aizlidojuši prom no Latvijas, sākušās runas par karantīnu. Mākslinieki nebija iegādājušies biļetes atpakaļceļam, jo Atvaram Lielbritānijā bija izmeklējumi, un varbūt būtu jāuzsāk ķīmijterapija. Sākoties karantīnai, biļešu cenas bija pamatīgi augušas, un ar to viņi nebija rēķinājušies. 

"Šodien uzzinājām, ka rīt būs papildreiss uz Latviju. Kad ieraudzījām cenu – 1550 eiro vienam – bija skaidrs, ka mājās netiksim. Tādu līdzekļu mums nav," pagājušajā ceturtdienā sacīja Kristīne. "Šajās dienās pārsteidza arī mums veltīti komentāri internetā. Cilvēki, kas saka, ka esam bezatbildīgi vazaņķi, nezina, kādēļ mēs turp esam devušies. Mēs neesam bezatbildīgi. Šobrīd Anglijā esam pašizolācijā, un, arī atgriežoties mājās, būsim karantīnā."

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu