IKEA uzsācis sejas masku un citu aizsardzības līdzekļu ražošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
IKEA veikals.
IKEA veikals. Foto: Reuters/ScanPix

Mēbeļu ražošanas un tirdzniecības milzis IKEA uzsācis sejas masku un citu aizsardzības līdzekļu ražošanu, tādējādi pievienojoties augošajam uzņēmumu sarakstam, kas izkāpuši no ierastās jomas, lai palīdzētu cīnīties pret koronavīrusa izplatību, vēsta aģentūra "Reuters".

Pandēmijas sākumstadijā Zviedrijas uzņēmums sāka ar masku nodrošināšanu darbiniekiem Ķīnā. Tagad IKEA sadarbojas ar vairākiem piegādātājiem, lai ar maskām nodrošinātu medicīnas darbiniekus. Tāpat tiek ražoti arī roku dezinfekcijas līdzekļi, sejas aizsegi un vienreiz lietojamie priekšauti.

Tranzītā jau atrodas pirmie sūtījumi veselības aprūpes iestādēm Eiropā, atklāja globālās piegādes menedžeris Henriks Elms.

Vairāki citi uzņēmumi arī strādā, lai novērstu medicīnisko preču trūkumu, piemēram, putekļusūcēju ražotājs "Dyson" ražo ventilators, modes uzņēmums "Armani" ražo apģērbus mediķiem un alkohola ražotājs "Ricard" ziedojis alkoholu dezinfekcijas līdzekļiem.

Elms arī pastāstīja, ka pandēmijas laikā stabilā līmenī noturējies pieprasījums pēc biroja mēbelēm, jo daudzi cilvēki sākuši strādāt no mājām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu