"Tajā brīdī ir grūti atrast īstos vārdus." Seši bērni ASV no mammas atvadās caur rāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Rouzbeh Fouladi/zumapress.com/Scanpix

Vēl nesen sievietei ASV teica, ka viņai izdevies uzveikt krūts vēzi, taču pēkšņi viņas dzīvību apdraudēja koronavīruss, un viņas sešiem bērniem nācās atvadīties no mammas, stāvot otrpus logam, ziņo portāls "CNN".

42 gadus vecā Sandija Ratera nomira 16. martā kādā Vašingtonas slimnīcā. Jau kādu laiku pirms pacientes nāves slimnīcas personāls liedza iespēju viņu apciemot, lai vīruss neizplatītos

Astoņus gadus pēc sava tēva nāves, nu arī mammu nācies zaudēt viņas 13 līdz 24 gadus vecajiem bērniem. Visi esot sapulcējušies ap sievietes palātu un slimnīcas personāls izdomājis veidu, kā bērniem atvadīties. 

"Viņi paņēma rāciju un nolika to uz viņas spilvena," pastāstīja sievietes dēls Elias. 

Viņš stāstīja, ka savus atvadu vārdus mammai sacījuši, nolūkojoties uz viņu caur logu.

"Es pateicu, ka mīlu viņu. Tajā brīdī ir grūti atrast īstos vārdus," viņš turpināja. 

Tāpat viņš esot mātei teicis, lai neuztraucas par jaunākajiem bērniem. "Mēs, vecākie, parūpēsimies, lai viss ir kārtībā. Viņi izaugs par tādiem cilvēkiem, kādus viņa ir vēlējusies," viņš stāstīja.

Janvārī Ratera atlaba no krūts vēža. Viņas dēls pastāstīja, ka viņi tik tikko atkal jutās laimīgi, kad 2. marta rītā māte sajutusies slima. 

"Viņa cīnījās cik vien ilgi varēja," Elias teica. 

Sievietes vecākais dēls savas 13, 14 un 15 gadus vecās māsas un brāli plāno ņemt aizbildnībā.

"Mēs plānojam kopā dabūt māju un tajā dzīvot," padalījās puisis. 

Lai atbalstītu ģimeni un palīdzētu vecākajam dēlam apmaksāt advokātus, kas kārto aizbildniecības jautājumus, uzsākta naudas vākšanas kampaņa. Portālā "GoFundMe" savākts vairāk par uzstādīto mērķi, kas bija 350 000 dolāru. 

"Šajā tumšajā dzīves periodā, Jūs visi esat gaismas stars, kas šiem sešiem bērniem nepieciešams", izteicās kampaņas aizsācēja Kerija Fredriksone. 

Rateras vecākā māsa Šonna Olsena pastāstīja, ka sieviete bija īsta varone, kurai pirmajā vietā vienmēr bijuši bērni. Kopš viņas vīrs 2012. gadā nomira, Ratera bērnus audzināja viena pati.

"Mana māsa bija lieliska. Viņa vienmēr bija pirmā, kas sniedza palīdzīgu roku," teica Olsena. 

Viņa papildināja, ka bērnus ļoti mīl ne tikai visa ģimene, bet arī pilnīgi svešinieki. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu