Putins "nestrādāšanas" režīmu pagarina līdz aprīļa beigām (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien, 2. aprīlī, paziņoja par "nestrādāšanas" režīma pagarināšanu līdz 30. aprīlim ar darba algas saglabāšanu, vēsta raidījums "900 sekundes".

Pirms vairāk nekā nedēļas Krievijas prezidents izsludināja "nestrādāšanas nedēļu", – tā bija šī nedēļa, kuras laikā ikviens nestrādājošais saņem darba algu. Tomēr ar to izrādījās par maz. Televīzijā translētā uzrunā ceturtdien Putins tautai pavēstīja, ka patlaban izdodas pasargāt gados vecos cilvēkus un bērnus, taču situāciju Maskavā pašlaik nav izdevies mainīt.

"Mums jāsaprot, ka drauds mainās. Atbilstoši vīrusu speciālistu teiktajam, pandēmijas virsotne pasaulē vēl nav aiz muguras, tostarp mūsu valstī.

Ņemot to vērā, esmu nolēmis pagarināt nestrādāšanas režīmu līdz mēneša beigām – 30. aprīlim," teica Putins.

Dažādu citu papildu pasākumu ieviešanu Putins pārcēlis uz federālo reģionu vadītāju pleciem. Nepieciešamības gadījumā nestrādāšanas režīms var tikt saīsināts. Atbilstoši oficiālajiem datiem Krievijā ar Covid-19 vīrusu inficējušies 3548 cilvēki, no kuriem 30 miruši.

Šobrīd vairāk nekā 3,9 miljardiem cilvēku jeb pusei pasaules iedzīvotāju ieteikts uzturēties mājās, lai cīnītos ar jauno koronavīrusu, liecina aģentūras AFP veiktās aplēses.

Pasākumi, kas ietver obligātu vai rekomendējošu uzturēšanos mājās, komandantstundas un karantīnas, ir spēkā vairāk nekā 90 valstīs un teritorijās. Savukārt mirušo skaits koronavīrusa pandēmijā visā pasaulē pārsniedz 50 000, un teju trīs ceturtdaļas nāves gadījumu ir Eiropā, bet vēl vairāk nekā viens miljons cilvēku inficējušies, liecina ziņu aģentūras AFP apkopotie oficiālie dati. Itālijā reģistrēti 13 915 nāves gadījumi, Spānijā 10 003, Francijā 5387 un ASV 5316.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu