Vairākos Latvijas benzīntankos degvielas cena nesasniedz eiro par litru (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aculiecinieka foto
Aculiecinieka foto Foto: Aculiecinieks

Degvielas mazumtirdzniecības cenas - gan benzīna, gan dīzeļdegvielas - vairākās Latvijas degvielas uzpildes stacijās, tostarp Rīgā "nokritušas" zem viena eiro par litru, novēroja aģentūra LETA.

Degvielas mazumtirgotāja "Neste" pārstāve Ilze Pērkone pastāstīja, ka degvielas uzpildes stacijās šodien 95. markas benzīna cena dažviet nokritusies līdz 0,997 eiro litrā un 98.markas benzīna cena līdz 1,037 eiro litrā. Savukārt dīzeļdegvielas "Futura" cena ir 0,897 eiro litrā un "Pro diesel" - 0,997 eiro litrā.

Viņa norādīja, ka degvielas cenas "Neste" uzpildes stacijās kopš janvāra ir kritušās benzīnam par 24 centiem un dīzeļdegvielai par 26 centiem. Tai skaitā marta laikā benzīnam un dīzeļdegvielai par 18 centiem.

Degvielas mazumtirgotāja "Virši" pārdošanas daļas vadītājs Arnis Andrianovs norādīja, ka degvielas uzpildes stacijās kopš marta sākuma gan benzīna, gan dīzeļdegvielas cenas ir samazinājušās vidēji par 16 centiem litrā jeb ap 15-20%, salīdzinot ar cenām gada sākumā. 

Piektdien zemākā cena degvielas mazumtirgotāja "Virši" tīklā 95. markas benzīnam ir 0,997 eiro par litru un dīzeļdegvielai 0,897 eiro par litru. Pēdējo reizi dīzeļdegvielas cena zem viena eiro litrā bija 2017. gadā, savukārt, benzīna cena viena eiro līmenim pēdējo reizi pietuvojās 2016. gadā.

Savukārt "Viada" pārstāvji informēja, ka šajā degvielas mazumtirgotāja tīklā dažviet 95. markas benzīna cena šodien nokritusies līdz 1,067 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena - līdz 0,947 eiro par litru. Vidējā mazumtirdzniecības cena "Viada" degvielas uzpildes stacijās mēneša laikā benzīnam nokritusies par 13% un dīzeļdegvielai par 15,5%.

Informācija degvielas mazumtirgotāja "Circle K" mājaslapā liecina, ka arī šajā tīklā dažviet 95. markas benzīna cena nokritusies līdz 0,997 eiro par litru, savukārt dīzļdegvielas cena nokritusies līdz 0,897 eiro par litru.

Kā ziņots, Saūda Arābija pagājušajā mēnesī palielināja naftas ieguvi un sāka cenu karu ar Krieviju, un tagad naftas cenas ir sarukušas līdz vairāk nekā 15 gados zemākajam līmenim. Naftas cenu kritumu veicina arī pieprasījuma samazināšanās, ko izraisījusi koronavīrusa pandēmijas izraisītā ekonomikas krīze.

Cerībā stabilizēt naftas tirgu naftas eksportētājvalstu grupa OPEC+  pirmdien rīkos videoapspriedi, piektdien paziņoja Azerbaidžāna. "Šī sanāksme tiks rīkota pēc Saūda Arābijas Karalistes uzaicinājuma pēc sarunām, kuru starpnieks bija ASV prezidents Donalds Tramps," norāda Azerbaidžānas Enerģētikas ministrija. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu