"Divi puiši, kuri cīnās par savu dzīvību." UFC zvaigzne atklāj šausminošu stāstu par uzbrukumu viņa mājai (4)

Entonijs Smits Foto: Instagram/ lionheartasmith
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

UFC zvaigzne Entonijs Smits sarunā ar ESPN žurnālistu Areilu Helvani pavēstīja nervus kutinošu stāstu par to, kā pagājušajā sestdienā cīkstoņa mājā ielauzies svešinieks.

Attālinātā video sarunā Smits atklāja detaļas no nepatīkamā atgadījuma pagājušonedēļ. Cīkstonis stāstīja, ka tas noticis nakts vidū - viņu pamodinājusi sieva, apgalvojot, ka kāds ir viņu mājā. Sportists atminas, ka dzirdējis vīrieti kliedzam pilnā balsī.

"Izgāju no istabas, un manā datoru telpā stāvēja dīvains puisis. Šķita, ka viņš pat mēģina rādīt savus muskuļus. Viņš devās manā virzienā. Likās, ka esmu viņu pārsteidzis. Tad viņš atkal sāka kliegt," atklāja Smits, piebilstot, ka viņa trīs bērni atradušies istabā gaiteņa otrā galā.

Cīkstoņa sieva devusies taisnā ceļā pie bērniem, kamēr Smits palika viens pret vienu ar iebrucēju. "Es mazliet vilcinājos, jo nezināju, kas viņš ir. Pārņēma panika. Tas bija pats šaušalīgākais mirklis manā dzīvē. Es nezināju, kas viņam ir līdzi. Vairumā gadījumu cilvēki neielaužas tavā mājā, labsirdīgu motīvu vadīti. Biju gatavs, ka dzirdēšu šāvienu vai arī viņš mani sadurs," turpināja Smits.

Smits uzsvēra, ka tajā brīdi apzinājies, ka pēc savainojuma gūšanas adrenalīna pieplūdums cilvēkam ļautu cīnīties vēl divas minūtes. "Noliecu galvu, metos iebrucējam virsū un nogāzu viņu zemē. Kamēr cīkstējāmies, aptvēru, ka tas ir jauns puisis. Vēlāk izrādījās, ka viņam ir vien 22 gadi. Viņš nebija liels, aptuveni 165-170 mārciņas (74-77 kilogrami), bet ļoti spēcīgs. Nespēju ar viņu tikt galā."

Zīmīgi, ka pats Smits cīnās svara kategorijā līdz 93 kilogramiem. Pie tam ikdienā UFC cīkstoņu svars parasti ir lielāks nekā cīņas dienā.

Cīnoties ar iebrucēju, Smits nāca pie apziņas, ka nav nedz sadurts, nedz sašauts, bet, lai kā apstrādāts ar dūrēm, jaunais puisis vienalga turpināja pretoties. Smits uzbļāvis jaunietim, vai viņš ir viens, tas atbildējis noliedzoši. "Viņš sāka saukt vīrieša vārdu: "Lūk, Lūk!" Tad es patiesi kritu panikā. Nodomāju, ka varu tikt galā ar vienu cilvēku, bet būs grūti pieveikt divus."

Paralēli notiekošajam Smita sieva bija izsaukusi policiju un noslēpusi bērnus, par ko arī paziņoja cīkstonim. Izdzirdot, ka mājā varētu būt vēl kāds iebrucējs, sieviete nostājās priekšā durvīm uz gaiteni, lai aizšķērsotu ceļu pie vīra. "Mana sieva rīkojās tik drosmīgi! Viņa nav cīkstone, viņa ir meitenīgā meitene," dzīvesbiedreni slavēja Smits.

Ar Smita ģimeni kopā dzīvo arī viņa sievasmāte, kuru cīkstonis raksturoja kā "gangsteri". Šī dāma atnesusi Smitam no virtuves nazi un devusies ārā sagaidīt policiju.

Turot rokā nazi, Smits saskāries ar citu problēmu - ar vienu brīvu roku bijis daudz sarežģītāk savaldīt iebrucēju. "Nodomāju: ja mājā tiešām ir vēl kāds, man nazi nāksies atstāt šajā puisī un doties apturēt otru iebrucēju. Labi, ka tomēr otra iebrucēja mūsu mājā nebija."

Smits atklāja, ka cīņa turpinājusies līdz pat policijas atbraukšanai - aptuveni piecas minūtes kopš tās izsaukšanas. Kad ieradās likumsargi, jaunietis mēģināja uzbrukt arī viņiem. Smits pieļāva, ka iebrucējs bijis kādu narkotisko vielu iespaidā: "Tobrīd visi pieņēma domu, ka viņš salietojies narkotikas. Viņš tēloja, ka neapzinās, kur atrodas, uzskatot, ka šīs ir viņa mājas." 

"Tobrīd tas šķita pavisam reāli. Neviens normāls cilvēks nav spējīgs tā cīnīties. Es neesmu sīkstākais vīrs uz zemes, bet viņš ir parasts puisis un "apēda" visus manus sitienus. Ar šādiem sitieniem es uzvaru cīņās pret profesionāļiem, bet viņš, kā jau minēju, ir tikai parasts puisis," izbrīnu neslēpa Smits.

Turpinājumā cīkstonis atklāja, iespējams, vēl šausminošāku faktu: "Kad tas viss tuvojās noslēgumam, kaimiņi sāka pārbaudīt savas drošības kameras. Izrādās, ka mana māja bija otrā, kurā viņš ielauzies. Šādi viņš gājis cauri visam mūsu rajonam. Sākumā dauzoties pie mašīnām, tad māju durvīm. Ar katru "pieturu" viņš kļuva arvien agresīvāks. Kaimiņam viņu no savas mājas izdevās vienkārši izdzīt. Puisis devās tālāk, un daļēji tā ir mana vaina, mūsu garāžas durvis bija palikušas vaļā."

Smits piebilda, ka, apkopojot drošības kameru ierakstus, ir izveidots kopumā 12 minūtes garš video ar iebrucēja darbībām. Tāpat policija nākusi klajā ar informāciju, ka iebrucējs savulaik piedzīvojis vardarbību ģimenē, kā arī viņam ir psihiski traucējumi.

Nav šaubu, ka šāda pieredze atstās sekas arī uz Smita ģimenes psihi. Pats cīkstonis atzina, ka lepojas ar ģimenes parādīto drosmi, bet visi joprojām esot pārbijušies un bērni baidoties gulēt savā istabā, tāpēc nakšņo cīkstoņa istabā (Smitam ir astoņus, piecus un divus gadus vecas meitiņas).

"Neviens nav gatavs tam, ka viņa mājā ielauzīsies kāds noziedznieks. Nemeloju, kad saku, ka šī bija viena no manas dzīves smagākajām cīņām. Biju gatavs mirt, jo zināju, ka neviens gudrs cilvēks neielauzīsies tavā mājā naktī, kad visi ir mājās. To parasti dara pa dienu, kad neviena tur nav. Ielaušanās mājās nakts laikā ir ar mērķi savainot tās iemītniekus."

"Visticamāk, ka arī iebrucējs - zinot viņa pagātni ar vardarbību un iespējamo narkomāniju - bija gatavs mirt. Izklausās traki, bet tieši tā tas arī bija - divi puiši, kuri cīnās par savu dzīvību," nobeigumā pie skaudras atziņas nonāca Smits.

31 gadu vecais Smits savas karjeras laikā ir izcīnījis 32 uzvaras, piedzīvojot 14 neveiksmes. Savas karjeras lielākajā cīņā Smits piecos raundos piekāpās leģendārajam Džonam Džounsam, kurš zaudējumu oktagonā ir piedzīvojis tikai par neatļauta paņēmiena (12 uz seši elkonis) izmantošanu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu