"Reiz atgriezīsies labāki laiki!" Karaliene Elizabete nākusi klajā ar uzrunu saistībā ar Covid-19 (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters / Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II svētdien, 5. aprīlī, ar uzrunu vērsusies pie savas valsts iedzīvotājiem, lai izteiktos par Covid-19 pandēmiju. Savā runā viņa pateicās visiem valstī strādājošajiem mediķiem, kā arī tiem iedzīvotājiem, kas turpina darbu, lai nodrošinātu vairuma pamatvajadzības.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

"Es uzstājos Jūsu priekšā sarežģītā laikā. Tas ir satricinājumu pilns periods mūsu valsts mūžā, kurā daudziem nākas piedzīvot sēras un daudziem nākas saskarties ar finansiālām grūtībām. Mūs visus ir skārušas milzu pārmaiņas mūsu ikdienas dzīvē," teica karaliene.

Karaliene pateicās visiem veselības aprūpes darbiniekiem, kas atrodas pandēmijas "frontē", kā arī sociālajiem darbiniekiem un visiem, kuri šajā laikā, neskatoties uz bīstamību, dodas uz darbu.

"Esmu pārliecināta - mūsu nācija pievienojas manām sajūtām un liks jums manīt, ka jūsu darbs tiek novērtēts. Katra jūsu smagā darba stunda mūs pietuvina atpakaļ normālai dzīvei," uzrunā saka Elizabete II.

Viņa ir pārliecināta, ka kopīga cīņa ļaus uzvarēt slimību un nākotnē visi varēs ar lepnumu atskatīties un to, kā ir reaģējuši uz šo izaicinājumu.

"Šis man atgādina manu pirmo uzrunu radioviļņos 1940. gadā. Toreiz mēs ar māsu Vindzdoras pilī uzrunājām citus bērnus, kuri bija evakuējušies uz drošākām vietām," atminējās karaliene, uzsverot, ka Lielbritānija arī iepriekš ir saskārusies ar grūtībām, taču vēl nekad nav tik ļoti svarīga bijusi visu iedzīvotāju iesaiste.

"Mums izdosies un arī šī uzvara būs mūsu. Mums jāatrod mierinājums cerībā, ka reiz atgriezīsies labāki laiki. Mēs atkal būsim ar saviem draugiem, ģimeni, atkal varēsim būt kopā," nobeigumā saka karaliene.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu