Asanžs, slēpjoties Ekvadoras vēstniecībā, kļuvis par divu bērnu tēvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vietnes "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs, gadiem ilgi slēpjoties no izdošanas Zviedrijai Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kļuvis par tēvu diviem dēliem, svētdien, 12. aprīlī, ziņo Lielbritānijas laikraksts "Mail on Sunday".

48 gadus vecais Asanžs ir trīs gadu vecā Gabriela un gadu vecā Maksa tēvs. Abu puisēnu māte ir viena no Asanža juristēm  Stella Morisa, ar kuru Asanžs ir saderinājies.

Morisa ar Asanžu iepazinusies 2011. gadā,  kad viņa uzdevumā sākusi veikt pētījumus juridiskajos jautājumos. Intīmas attiecības ar Asanžu viņai izveidojušās 2015.gadā.

"Mēs iemīlējāmies... Viņš ir ļoti īpašs,"  sacījusi 37 gadus vecā Morisa "WikiLeaks" izplatītajā videoierakstā.

Asanžs septiņus gadus slēpās Ekvadoras vēstniecībā Londonā,  lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par savu līdzstrādnieču izvarošanu. Pagājušā gada novembrī Zviedrijas prokuratūra beidza izmeklēšanu šajā lietā.

Pērn aprīlī Asanžs no vēstniecības tika izlikts, un Lielbritānijas policija viņu aizturēja.

Lielbritānijas tiesa piesprieda viņam 50 nedēļu cietumsodu par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu 2012.gadā. Sodu Asanžs izcieš Belmāršas cietumā Londonā.

Tagad Asanžam draud izdošana ASV, kur viņam izvirzītas apsūdzības par pretspiegošanas likumu pārkāpumu saistībā ar 2010. gadā "WikiLeaks" publicētajiem tūkstošiem militāro un diplomātisko dokumentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu