Viņsaulē devies "Chelsea" leģenda Boneti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc ilgstošas cīņas ar slimību 78 gadu vecumā dzīvību zaudējis Anglijas premjerlīgas kluba Londonas "Chelsea" leģenda Pīters Boneti, svētdien, 12. aprīlī, paziņoja komanda.

Boneti, kurš savulaik bija vārtsargs Londonas komandā, sava atlētisma dēļ bija ieguvis iesauku "kaķis".

"Visa "Chelsea" futbola komanda sēro, jo dzīvību zaudējis lielisks vārtsargs Boneti," teikts komandas paziņojumā. "Viņš mūsu komandā aizvadīja 729 spēles."

Boneti "Chelsea" kopumā pavadīja 20 sezonas, tās nospēlējot pagājušā gadsimta 60. un 70.gados. Anglijas izlasē viņš gan aizvadīja vien septiņas spēles, jo tolaik viņa pozīcijā tikpat iespaidīgu sniegumu demonstrēja Gordons Benkss un Pīters Šiltons.

Lai arī viņš izlasē aizvadīja septiņus mačus, 1966. gadā arī Boneti tika kronēts par Pasaules kausa čempionu. Viņš gan šajā turnīrā laukumā nedevās.

Daudzu līdzjutēju atmiņās Boneti tiks pieminēts ar bēdīgi slaveno 1970.g ada Pasaules kausa ceturtdaļfināla spēli pret Rietumvāciju. Futbolists iepriekš bija saindējies ar pārtiku, bet tieši šajā mačā saņēma iespēju stāties vārtos. Anglijas izlase bija vadībā ar 2:0, bet vēlāk piekāpās ar 2:3.

Klubu karjerā viņš 1965.gadā kopā ar "Chelsea" uzvarēja Anglijas līgas kausā, bet piecus gadus vēlāk arī Anglijas Futbola asociācija (FA) kausa izcīņā.

Viņš arī bija viens no pirmajiem futbola vārtsargiem, kurš sāka izmantot specializētus cimdus. Pēc karjeras beigām Boneti kļuva par vārtsargu treneri, palīdzot audzināt "Chelsea" un Anglijas izlases futbolistus.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu