Visbiežāk iedzīvotāji IDB vēršas par amatpersonu iespējamu vardarbību un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietuma kamera. Ilustratīvs attēls.
Cietuma kamera. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Iedzīvotāji Iekšējās drošības birojam (IDB) visbiežāk sūdzas par amatpersonu iespējamu vardarbību un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, liecina IDB apkopotā informācija.

Ik gadu saņemto iesniegumu skaits IDB pieaug - pērn birojā saņemti 1027 iesniegumi, kuru izskatīšana ietilpst biroja kompetencē, bet vēl gadu iepriekš tādi bija 876 iesniegumi. 2017. gadā birojs saņēma 619 iesniegumus.

Iedzīvotāji pārsvarā sūdzējušies par iespējamu vardarbību, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un pilnvaru pārsniegšanu, kā arī par korupciju. Tāpat saņemti iesniegumi par iespējamu neatklājamu ziņu izpaušanu un apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu.

Gandrīz 88% gadījumu iesniegumi saņemti par Valsts policijā strādājošajiem. Tālāk seko Ieslodzījuma vietu pārvalde, pašvaldības policija un Valsts robežsardze.

Jau ziņots, ka IDB pērn sākti 89 kriminālprocesi, bet vēl 33 lietas saņemtas no citām izmeklēšanas iestādēm. Kopumā pērn aizturētas 62 personas. Biežāk izdarītie noziegumi ir par vardarbību, korupciju un noziegumi pret īpašumu.

IDB sāka darboties 2015. gada nogalē. Biroja uzdevums ir izmeklēt Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonu un pārējo iekšlietu struktūrvienību darbinieku izdarītos noziedzīgos nodarījumus. Izņēmums gan attiecas uz Valsts drošības dienesta darbiniekiem.

Tāpat IDB izmeklē ar vardarbību saistītus noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas, Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu