Seifi. Termoprinteri. Monētu šķirotāji. Piedāvā iegādāties "PNB bankai" piederošo kustamo mantu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"PNB banka". Ilustratīvs attēls
"PNB banka". Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Maksātnespējīgās "PNB bankas" administrators Vigo Krastiņš, izmantojot cenu aptauju, piedāvā iegādāties bankai piederošo kustamo mantu, ko veido banknošu un monētu skaitītāji, kā arī seifi, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tostarp piedāvā iegādāties bankai piederošus 47 seifus "Tempokase", kuru minimālā cena ir 10 819 eiro, 113 banknošu skaitītājus visām valūtām, kuru minimālā cena ir 8030 eiro, 52 eiro, ASV dolāru un Polijas zlotu banknošu skaitītājus-detektorus, kuru minimālā cena ir 7261 eiro, kā arī 115 eiro, ASV dolāru un citu valūtu detektorus, kuru minimālā cena ir 6778 eiro.

Tāpat piedāvā iegādāties 13 termoprinterus "Star AsuraCPRINT", kuru minimālā cena ir 4550 eiro, 11 monētu skaitītājus - šķirotājus, kuru minimālā cena ir 3474 eiro, 29 LED, LCD ekrānus "Samsung", kuru minimālā cena ir 3396 eiro, vakumiepakotāju "Topvac" un monētu skaitītāju - pakotāju "Gloy WS", kuru minimālā cena ir 2201 eiro, 159 valūtu detektorus visām valūtām, kuru minimālā cena ir 1641 eiro, 14 eiro, ASV dolāru, Krievijas rubļu un Lielbritānijas mārciņu banknošu skaitītājus-detektorus, kuru minimālā cena ir 1540 eiro, kā arī astoņas LED gaismas kastes, kuru minimālā cena ir 1200 eiro, un 15 naudas lādes, kastes, kuru minimālā cena ir 533 eiro.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties cenu aptaujā, līdz 2020. gada 30. aprīlim plkst. 23.59 jāiemaksā drošības naudu 10% apmērā no cenu aptaujas mantas minimālās cenas, kā arī dalības maksa un jāiesniedz bankā iesniegums par dalību cenu aptaujā un citi cenu aptaujas noteikumos minētie dokumenti.

Savukārt cenas piedāvājums ir iesniedzams vienlaikus ar iesniegumu par dalību cenu aptaujā vai ne vēlāk kā līdz 2020. gada 8. maija plkst. 17. 

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019. gada 15. augustā, bet 12. septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. Par bankas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Vigo Krastiņš.   

"PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu. 

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019. gada 15. augustā nolēma atzīt "PBN banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību. 

ECB kā "PNB bankas" tiešais uzraugs pieņēma šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu