"Tas, uz ko gāja pasaule, bija kaut kas nenormāls." Pārdomās par pandēmiju dalās priesteris Mediņš (82)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Priesteris Andrejs Mediņš
Priesteris Andrejs Mediņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Es domāju, mēs katrs ļoti labi sapratām, ka mēs grēkojam gan pret sevi, gan viens pret otru, gan pret dabu un pret Dievu," katoļu priesteris Andrejs Mediņš sarunā ar Latvijas Radio atklāj savu redzējumu par līdzšinējo situāciju pasaulē un Latvijā.

Sarunā Andrejs Mediņš pastāstīja, ka šobrīd pasaulē notiekošo uzskata par lielu Dieva dāvanu.

"Es domāju, mēs katrs ļoti labi sapratām, ka mēs grēkojam gan pret sevi, gan viens pret otru, gan pret dabu un pret Dievu. Tā ir liela Dieva mīlestība, kas palīdz šodien cilvēkiem apstāties, lai saprastu, ka problēma nav vīruss, bet mūsu dzīvesveids," pauž Mediņš.

"Nesakārtotās attiecības, jukšana prātā, strādāšana tāpēc, lai visu laiku var mest kaut ko ārā un pirkt jaunu. Kad nav vairs ne pieticības, ne cieņas, ne svētuma. Jebkurā gadījumā mēs visi ļoti skaidri apzinājāmies, ka tas, uz ko gāja pasaule, bija kaut kas nenormāls," pārdomās dalījās Mediņš.

"Es domāju, ka šis ir laiks, kas beidzot fantastiski satuvina kopā cilvēkus, ģimenes. Tā kā es pats strādāju ar atkarībniekiem un bērniem, es redzu, ka bērni nāk no ļoti atsvešinātām ģimenēm. Tur ir tikai nosaukums ''ģimene'', bet tur nav kopā būšanas, tur nav laika viens otram. Un šobrīd tas ir baigi forši, jo beidzot viss kaut kā ir tik dabiski salicies kopā.

Mums nav jājūk prātā par vīrusu, bet šis ir laiks, kad mums ir beidzot jāsakārto sevi, jāsaprot, jāiepazīst sevi, un jālūdz – Dievs, piedod, uzrādi, kas ir tas, kas Tev manī nepatīk, kas ir tas, ar ko Tu nespēj samierināties manī?"

Priesteris sarunā ar Latvijas radio norādīja, ka cilvēku lielākā problēma šobrīd ir konflikts pašam ar sevi, tāpēc būtu "svētīgi, ja mēs vairāk paskatītos uz sevi spogulī".

Pērnā gada pavasarī atklātā sarunā raidījumā "Apollo 1h" katoļu priesteris Andrejs Mediņš stāstīja par dzīvi, darbu un atklāj - kur pazudusi mīlestība. Noskaties video!

Video: Portāla "Apollo" saruna ar priesteri Andreju Mediņu

Komentāri (82)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu