Indonēzijas ciemā sociālo distancēšanos uzrauga "spoki"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Kepū ciemu Indonēzijā pēdējā laikā apsēduši "spoki" - noslēpumaini balti silueti, kas nobiedē neko nenojaušošus garāmgājējus un tad pazūd mēness apspīdētajā naktī, vēsta aģentūra "Reuters".

Ciems ielās norīkojis "spoku" patruļas cerībā, ka senas māņticības liks cilvēkiem palikt mājās un izvairīties no inficēšanās ar koronavīrusu.

"Mēs gribējām atšķirties un radīt citādu efektu, jo "pokongi" ir baisi un biedējoši," pastāstīja vietējās jauniešu organizācijas vadītājs. Neparastā iniciatīva ir saskaņota ar policiju, un tās mērķis ir popularizēt sociālo distancēšanos.

"Pokongi" ir spokaini silueti, kas tērpti baltās drānās, tiem ir bālas sejas un tumši riņķi ap acīm. Indonēziešu folklorā tie atspoguļo mirušo ieslodzītās dvēseles.

Taču, kad šomēnes tie sāka parādīties ielās, tika panākts pretējs efekts. Tā vietā lai mudinātu cilvēkus palikt mājās, ļaudis devās ārā, lai paskatītos uz "spokiem".

Indonēzijas prezidents Džoko Vidodo līdz šim atteicies valstī noteikt stingrus ierobežojumus, lai mazinātu koronavīrusa izplatību. Tā vietā cilvēki tiek mudināti ievērot sociālo distancēšanos un labu higiēnu.

Indonēzijā ir Āzijā otrs augstākais ar Covid-19 mirušo cilvēku skaits, tādēļ dažas kopienas nolēmušas pašas ķerties pie vīrusa ierobežošanas.

Indonēzijā līdz šim apstiprināti 4241 inficēšanās gadījumi ar koronavīrusu un 373 nāves, un ir bažas, ka šie skaitļi ievērojami pieaugs. Indonēzijas Universitātes pētnieki lēš, ka, nenosakot stingrākus pārvietošanās ierobežojumus, dzīvību varētu zaudēt 140 000, bet saslimt - pusotrs miljons.

Kad Kepū apmeklēja "Reuters" žurnālisti, pārdabiskā stratēģija, šķiet, strādāja - ieraugot spokus, iedzīvotāji metās bēgt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu