Pašizolācija nav šķērslis! Kā skolot suni mājas apstākļos?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Lai gan daudz kas pasaulē apkārt notiekošā dēļ ir apstājies, suņa skološanai un paklausības audzināšanai "pauzi" nevar paņemt. Tādēļ, lai izaudzinātu paklausīgu mīluli, laikā, kad jāievēro drošības pasākumi, "PetCity" piedāvā "online" jeb tiešsaistes suņu skolu, kurā mājas apstākļos var savam četrkājainajam draugam iemācīt būtiskākās komandas.

"PetCity" mājdzīvnieku saimniekiem piedāvā divu veidu tiešsaistes kursus - suņu apmācības pamatkomandas ar un bez trenera atbalsta.

Kā "online" kursus raksturo "PetCity" suņu skolas treneris Ivars Lielpēteris, vieglāk ir paskaidrot to, kuram tie īsti nebūs piemēroti.

""Online" suņu skola nav paredzēta visiem tiem suņiem, kuriem ir problēmas. Šis ir paklausības kurss, kurā ir salikta visa nepieciešamā informācija pa punktiem par to, kā mīlulim mācīt komandas," skaidro Lielpēteris. 

Abi kursi sastāv no 11 nodarbībām, kurās ietilpst 22 mācību video un eksāmens.

Apmācības ilgst 10 nedēļas. Katru nedēļu tiek saņemti jauni apmācību video un uzdevumi patstāvīgam darbam. Pēc katras nodarbības tiek uzdoti arī mājasdarbi, kuri jāizpilda nedēļas laikā. 

Eksāmenu iespējams kārtot klātienē vai arī neklātienē, palūdzot, lai kāds no malas saimnieku ar suni nofilmē. Pēc veiksmīgas eksāmena nokārtošanas tiek izsniegts arī sertifikāts.

Ja tiek izvēlēts kurss ar trenera atbalstu, visu apmācību laiku iespējams sazināties ar treneri un noskaidrot, precizēt neskaidros jautājumus, saņemt papildu konsultācijas pa telefonu vai ar video zvanu, kā arī saņemt komentārus un ieteikumus par visiem iesūtītajiem mājasdarbiem.

Kā norāda eksperts, "online" suņu skolā apkopotās komandas iespējams sunim mācīt arī iekštelpās, tomēr ārā tam būtu piemērotāka vide. "Un to visu var izdarīt, arī sociāli distancējoties!" piebilst Lielpēteris. 

Līdzīgi kā klātienes suņu skolā, arī tiešsaistes paklausības kursam viss, kas nepieciešams, ir kārumi, ar kuriem suni atalgot par paklausību.

Mājasdarbi, kuros tiek dots uzdevums, kas janofilmē un jānosūta trenerim, paredzēti tam, lai arī pats saimnieks varētu apskatīt, vai viņa sunim paklausībā vērojams kāds progress. Turklāt, ja ir izvēlēts kurss ar trenera atbalstu, Lielpēteris sniedz savus komentārus un labojumus par to, kā vēl labāk un pareizāk iemācīt savam mīlulim kādu konkrētu komandu.

Savukārt pēc kursa beigšanas četrkājainā drauga saimnieks saņem sertifikātu par to, ka ir pabeigts kurss. Lai to saņemtu, nepieciešams nokārtot eksāmenu - to var darīt gan klātienē, gan arī mājās, kādam nofilmējot, kā suns izpilda eksāmenā norādītas komandas. Tomēr, kā skaidro eksperts, pats galvenais eksāmena mērķis ir noskaidrot, vai saimnieki kursa laikā ir sapratuši, kā suni mācīt.

"Norādītajā laikā ir grūti suni perfekti satrenēt, taču eksāmenā mēs redzam, vai saimnieki ir sapratuši, kā vispār to darīt, lai tālāk mīluli varētu mācīt patstāvīgi bez mūsu atbalsta," piebilst treneris.

"Online" suņu skolā var pieteikties ar suņiem visdažādākajos vecumos. 

Turklāt "online" suņu skola ir lielisks risinājums ne vien pašizolācijas dēļ, bet tai ir arī citi plusi, kuru dēļ daudzi cilvēki izvēlas paši skolot savus mīluļus mājas apstākļos. Kā vienu no tiem Lielpēteris min iespēju tajā piedalīties arī cilvēkiem, kuri dzīvo tālu.

"Ļoti daudzi, kas zvana, ir cilvēki no reģioniem, kuriem tuvākā suņu skola ir 80 kilometru attālumā, līdz ar to viņiem nav nekur jābrauc un iespējams skolot mīluli mājās," uzsver kinologs.

Tāpat pluss ir arī tas, ka mājās ikviens pats var sev izvēlēties laiku, kad trenēt suni, līdz ar to nav nepieciešams ieplānot strikti noteiktus pulksteņa laikus no savas dienas.

Raksts tapis sadarbībā ar "PetCity".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu