Ķīna noraida teoriju par koronavīrusa radīšanu laboratorijā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Laboratorija. Ilustratīvs.
Laboratorija. Ilustratīvs. Foto: Shawn Rocco / AP

Oficiāli Pekina ceturtdien, 16. aprīlī, noraidīja aizdomas, kas izskanējušas ASV medijos, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestos, ka jaunā koronavīrusa izcelsme varētu būt meklējama Ķīnas medicīnas laboratorijā, nevis Uhaņas dzīvnieku tirgū.

Ir jāveic papildu pētījumi, lai viestu skaidrību par vīrusa izcelsmi, tomēr šobrīd nav nekādu liecību, kas ļautu izteikt minējumus, ka vīruss ir cilvēka roku radīts vai izstrādāts laboratorijā, sacīja Ķīnas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Džao Lidzjaņs.

"Pasaules Veselības organizācija apliecinājusi - nav liecību, ka tas būtu izstrādāts laboratorijā," sacīja preses sekretārs. "Daudzi atzīti medicīnas eksperti arī apstiprinājuši - apgalvojumiem par to, ka vīruss būtu nopludināts no laboratorijas, arī nav zinātniska pamata."

ASV prezidentam Donaldam Trampam trešdien preses konferencē tika lūgts komentēt mediju ziņas, ka ASV izlūkdienests izmeklē versiju, ka koronavīrusa izcelsme meklējama laboratorijā Ķīnā.

"Es nezinu, ko teikt," atzina Tramps. "Bet es jums teikšu, ka mēs šo stāstu dzirdam atkal un atkal."

Prezidents piebilda, ka viņa administrācija ļoti rūpīgi izmeklē to, kas notika.

Drīz pēc preses brīfinga ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo telekanālam "Fox News" sacīja, ka Ķīna šajā jautājumā nav spējusi sniegt atbildes.

ASV raidorganizācija vairākkārt ziņojusi par šo teoriju, atsaucoties uz anonīmiem avotiem.

Daļa ekspertu uzskata, ka vīrusa izcelsme bijusi dzīvnieku tirgū Uhaņā, kur konstatētas pirmās inficēšanās.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu