Aktīvisti Rīgā nodrošina brīvpusdienas mājās nogurušām māmiņām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šajā laikā tapušas iniciatīvas ne tikai mediķu atbalstam! Uzņēmēju grupiņa Rīgā secinājusi, ka atbalsts nepieciešams arī māmiņām, vēsta raidījums "900 sekundes".

"Akcijas autori secinājuši, ka tad, ja jāstrādā no mājām un vēl jāpalīdz mācību procesa apguvē savām atvasēm, darboties sanāk bez apstājas un bez brīvdienām. Viņām palīgā nākuši uzņēmēji, kuri nodrošina brīvpusdienas un atved tās pat uz mājām," atklāj raidījumā.

"Jā, māmiņas var atļauties nopirkt sev pārtiku un pasūtīt arī uz mājām siltas pusdienas," saka uzņēmējs Gabriels Ļevins-Cafrirs, kas darbojas juvelierizstrādājumu lauciņā un finansē šo projektu.

Viņš skaidro, ka projekta pamatdoma ir parūpēties par nogurušām māmiņām, jo bieži vien viņām nav pat laika apsēsties un iedzert kafiju.

"Atgriezeniskā saite bija kolosāla! Komentāri bija vairāki, un pēc desmitā komentāra es no aizkustinājuma vairs nespēju tos lasīt - māmiņas rakstīja, kā mēs viņām esam palīdzējuši un cik aktuāla ir problēma," saka uzņēmējs un dimantu eksperts.

Vēl viens uzņēmējs, kurš ir iesaistījies akcijā, ir auto nomas īpašnieks Andrejs Tesmeņeckis. Kad krīzes dēļ darba kļuva mazāk, viņš sāka palīdzēt nogādāt brīvpusdienas māmiņām. Andrejs Tesmeņeckis, kurš šobrīd vadošo lomu savā uzņēmumā nomainījis pret kurjera darbu, ir gandarīts.

"Piegādājot pusdienas, es tiešām redzu, ka jā, māmiņas ir nogurušas, bet viņas ir priecīgas, ka nav vienas, ka nav palikušas viens pret vienu ar bērnu, bez bērnudārza, bez skolas, un liels gandarījums redzēt atsauksmi no viņu puses," stāsta Andrejs Tesmeņeckis.

Brīvpusdienas galvaspilsētā māmiņām tiek piegādātas vienu nedēļu, stāsta šīs idejas autore Ksenija Solovjova. Viņasprāt, māmiņu brīvpusdienās nav runa par ēdināšanu un par naudas trūkumu.

"Tas ir par atbalstu, par rūpēm, no sirds uz sirdi. Gribas raudāt… Jo tā ir cilvēcība," portālam "Skaties" saka projekta autore Ksenija Solovjova.

Ja zināt vai jūtat, ka kādai māmiņai šāds atbalsts būtu svarīgs, sazinieties ar projekta autoriem pa tālruni 28713889.

Video: Noskaties raidījumu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu