"Šūmahers nav visu laiku labākais F-1 pilots." Leģendārais Edijs Džordans atklāj būtisku niansi par vācieša karjeru (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: AFP / Scanpix

Kopš Luiss Hamiltons izcīnīja savu jau sesto F-1 čempiona titulu, arvien biežāk parādās diskusijas ap visu laiku labākā pilota godu. Vairums šo titulu joprojām atdod leģendārajam Mihaelam Šūmaheram, bet F-1 veterāns Edijs Džordans ir citās domās.

Sarunā ar īru radio "Off The Ball" Džordans atklāja, kurš pilots, viņaprāt, ir visu laiku labākais, kā arī paskaidroja, kas viņa uztverē traucē šo godu izpelnīties Mihaelam Šūmaheram.

"Ir viena būtiska nianse. Katrā līgumā, ko Ferari parakstīja ar, piemēram, Ediju Ērvinu vai Rubensu Barikello, bija konkrēts punkts, kas paredzēja, ka viņiem obligāti būs jāspēlē otrā vijole aiz Mihaela," skaidroja Džordans.

"Šūmahers nav visu laiku labākais F-1 pilots. Es gribu viņu par tādu dēvēt, bet to nespēju. Mihaels, iespējams, bija vistalantīgākais, bet, manuprāt, labākais pilots, ko ar savām acīm esmu redzējis es, ir Alans Prosts. Viņš bija īstens komandas spēlētājs," turpināja F-1 leģenda.

Tāpat Džordans uzsvēra, ka, viņaprāt, ja šogad izdosies aizvadīt F-1 sezonu, tad visu laiku labākā pilota godu pārņems Luiss Hamiltons: "Domāju, ka šis tituls drīz mainīs īpašnieku, jo, manuprāt Luiss Hamiltons ir izdarījis pietiekami. Es teiktu, ja šogad čempionāts notiks, mēs pieredzēsim, ka vēl viens pilots kļūst par septiņkārtēju čempionu. Hamiltonam ir visas iespējas kļūt par lieliskāko pilotu F-1 vēsturē."

Edijs Džordans ir "Jordan Grand Prix" komandas, kas F-1 čempionātā piedalījās no 1991. - 2005. gadam, īpašnieks. Pēcāk viņš viņš pievērsās F-1 apskatnieka amatam dažādos medijos.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu