Nigērijā 68 gadus veca sieviete laidusi pasaulē dvīņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Nigērijā kāda 68 gadus veca sieviete pasaulē laidusi dvīņus, ziņo raidorganizācija CNN.

Margareta Adenuga izgāja cauri trim neauglības ārstēšanas procedūrām, kad beidzot tika iespējas laist pasaulē dvīņus - puiku un meiteni.

Sievietes vīrs 77 gadus vecais Noa Adenungs CNN pastāstīja, ka pāris apprecējušies 1974. gadā. Abi jau ilgu laiku vēlējušies ieņemt bērniņu, taču nesekmīgi. Noa atzinis, ka abi nekad nebija zaudējuši cerību par savu bērnu.

"Es esmu sapņotājs un biju pārliecināts, ka mūsu kopējais sapnis kādu dienu piepildīsies," sacīja Noa.

Dvīņi pasaulē nāca pagājušajā otrdienā ar ķeizargrieziena palīdzību. Tiesa, Lagosas Universitātes slimnīca tikai nesen publicējusi informāciju, lai ļautu jaunajai māmiņai atpūsties.

Ārsts Adejemi Okunovo, kurš palīdzēja dvīņiem nākt pasaulē, sacīja, ka dzemdības novērojusi speciāla grupa. "Dzemdības bija ļoti sarežģītas. Sieviete bija gados veca un ne reizi pirms tam nebija dzemdējusi. Tā ir liela riska grupa."

Pagājušajā gadā 73 gadus veca Indijas iedzīvotāja pasaulē laida divas meitenes, kuras arī bija dvīnes. Viņa tiek uzskatīta par pasaulē vecāko sievieti, kura laidusi pasaulē bērnu.

Okunovo norādīja, ka gados vecākām sievietēm ir iespējams apaugļoties, taču mediķiem ir jādara viss, lai novērstu jebkāda veida komplikācijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu