"Raptors" spēlētājs Vanvlīts nelolo lielas cerības par NBA sezonas turpināšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Freds Vanlīts
Freds Vanlīts Foto: AFP / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienības Toronto "Raptors" viens no līderiem Fred Vanvlīts ir visai skeptiski noskaņots par sezonas turpināšanu.

NBA bija pirmā profesionālā līga pasaulē, kura pieņēma lēmumu par sezonas pārtraukšanu. Spēles NBA nenotiek kopš 11.marta, kad pirmais saslimšanas gadījums līgā tika konstatēts Jūtas "Jazz" spēlētājam Rūdijam Gobēram.

Sezonas turpinājums tiek plānots maija beigās vai jūnijā.

"Domāju, ka ikviens gatavojas sliktākajam scenārijam - sezonas noslēgumam," trešdien norādīja basketbolists. "Gan spēlētāji, gan klubi un to īpašnieki dara visu iespējamo, lai pēc iespējas veiksmīgāk uz saviem pleciem iznestu šo situāciju."

Spēlētājs video zvanā no savas mājas Ilinoisā norādīja, ka ir gana skeptisks, domājot par sezonas iespējamo atsākšanos.

"Es varētu spēlēt jebkur. Vai es vēlos spēlēt bez skatītājiem? Nevēlos, taču vai tas ir aktuāli? Pagaidām vēl neviens nezina, kas notiks tālāk."

"Ja reiz līga līdz šim ir rādījusi piemēru pandēmijas apkarošanā, mums jāturpina ievērot noteiktie ierobežojumi, kas pagaidām nestrādā mūsu labā. Taču mēs šeit runājam par naudu, vai ne? Šī iemesla dēļ uzskatu, ka līga atradīs veidu, kā atsākt sezonu. Redzu abus scenārijus... Nebūtu izbrīnīts, ja sezona neturpināsies, bet mani nepārsteigs arī tās turpinājums."

Iepriekš līgas komisārs Edams Silvers norādīja, ka sezona atsāksies vien tad, kad tas būs droši visiem iesaistītājiem cilvēkiem. Tāpat neziņā par NBA sezonas turpinājumu ir arī NBA spēlētāju asociācija (NBPA) un tās vadītājs Kriss Pols.

Tāpat bažas raisa brīvo aģentu tirgus, kurā šajā starpsezonā būs redzams arī Vanvlīta uzvārds. Viņš šosezon vidēji mačā izcēlās ar 17,6 un punktiem, 6,6 rezultatīvām piespēlēm, aizvadīdams 48 spēles.

"Domāju, ka līga kopā ar NBPA šovasar veiks labu darbu, lai garantētu, ka visas iesaistītās puses saņem godīgu daļu," gaidāmo "jucekli" spēlētāju tirgū raksturoja Vanvlīts. "Skaidrs, ka kaut kādās mērā cietīs visi... Cerams, ka trieciens līdz gada beigām būs mazāk jūtams."

Basketbolists savu šā brīža līgumu ar "Raptors" parakstīja 2018./19.gada sezonā, kad komandai izdevās kļūt par NBA čempioni. Viņš šajās divās sezonās nopelnīja 18 miljonus ASV dolāru (16,7 miljonus eiro).

"Raptors" līdz sezonas pārtraukumam 64 spēlēs izcīnīja 46 uzvaras un Austrumu konferencē ieņēma otro vietu. Līgas čempione ir tikai viena no četrām komandām, kas jau priekšlaicīgi garantējusi sev vietu "play-off".

NBA vēl izskata vairākus variantus atlikušo spēļu aizvadīšanai. Iepriekš NBA komisārs Silvers pauda iespēju, ka atlikušie šīs sezonas mači varētu notikt Lasvegasā, kurai jau ir pieredze ar vairāku komandu izmitināšanu vienlaikus, jo tieši šajā pilsētā noris Vasaras līgas spēles.

Ziemeļamerikas mediji iepriekš vēstījuši, ka fināls, iespējams, notiks vien augustā.

Pēdējo reizi pilna NBA sezona netika aizvadīta 2011./2012.gada sezonā, jo līga un spēlētāju asociācija nespēja vienoties par koplīgumu. Togad pirmie dueļi tika aizvadīti ap Ziemassvētku laiku, bet kopumā sezona sastāvēja no 66 spēlēm.

NBA saslimšana ar Covid-19 vīrusu tika konstatēta Losandželosas "Lakers", Denveras "Nuggets", Bostonas "Celtics", Detroitas "Pistons", Jūtas "Jazz" un citās vienībās, taču smagi saslimšanas gadījumi nav fiksēti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu