Ņujorkas zoodārzā ar Covid-19 inficējušies vēl četri tīģeri un trīs lauvas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bronksas zooloģiskā dārza izkārtne
Bronksas zooloģiskā dārza izkārtne Foto: AFP / Scanpix

ASV Ņujorkas pilsētas Bronksas zooloģiskajā dārzā ar Covid-19 inficējušies vēl septiņi kaķu dzimtas pārstāvji, ziņo raidorganizācija CNN.

Bezpeļņas organizācija "Wildlife Conservation Society" atklājusi, ka ar koronavīrusu inficējušies četri tīģeri un trīs Āfrikas lauvas.

Simptomus seši no septiņiem lielajiem kaķiem sākuši izrādīt aprīļa sākumā neilgi pēc tam, kad ar Covid-19 inficējās četrus gadus vecā malajas tīģeriene Nadja.

Vēl viens tīģeris simptomus neizrādīja, taču arī pēc viņam veiktā testa rezultāts bijis pozitīvs.

Zoodārza pārstāvji apstiprināja, ka ar Covid-19 tīģeri un lauvas inficējušies no kāda darbinieka.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka zoodārzs Covid-19 smagi skartajā Ņujorkā apmeklētājiem ir slēgts kopš 16. marta.

Marta beigās Nadjai parādījās sauss klepus. 2. aprīlī viņai tika veiktas analīzes, kas apstiprināja inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Simptomi bijuši arī sešiem citiem zoodārzā mītošajiem lielajiem kaķiem - Nadjas māsai, diviem Amūras tīģeriem, kā arī trim Āfrikas lauvām. Visus sasirgušos dzīvniekus uzrauga veterinārāsti un gaidāms, ka tie izveseļosies, norāda Kalle.

Līdz šim jaunā koronavīrusa analīzes bijušas pozitīvas vairākiem mājdzīvniekiem, tai skaitā punduršpicam un vācu aitu sunim Honkongā, kā arī kaķim Beļģijā.

Kaķi - gan lielie, gan mājas - ir uzņēmīgi pret kaķveidīgo koronavīrusu, bet vēl nesen nebija zināms, vai tie var inficēties ar SARS-CoV-2.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu