Drīzumā ievērojamas pārmaiņas piedzīvos Wi-Fi tīkla lietotāji (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Tuvākajos mēnešos bezvadu lokālais tīkls (Wi-Fi) piedzīvos grandiozas izmaiņas, kā rezultātā tas būs pieejams arvien vairākās vietās, ziņo tehnoloģiju portāls "The Verge".

Ceturtdien, 23. aprīlī, Federālā sakaru komisija (FCC) nobalsoja par jaunu radiofrekvenču spektra sešu gigahercu radio joslas atvēršanu nelicenzētai lietošanai. Tas ir tas pats pārvadītājs kas ļauj Wi-Fi rūteriem tvert 2,4 gigahercu un piecu gigahercu radio joslas.

Tas nozīmē, ka šobrīd kļūs vairāk brīvu pieejamo gaisa viļņu, kas Wi-Fi rūteriem ļaus brīvāk pārraidīt bezvadu internetu. Kad jaunais spektrs tiks oficiāli atvērts uzņēmējdarbībai, internets kļūs daudz ātrāks un uzticamāks nākamās paaudzes tehnoloģijām.

Tas ir lielākais frekvenču spektru papildinājums kopš 1989. gada, kad FCC deva zaļo gaismu bezvadu tīkla radīšanai.

Jaunais spektrs četrkāršos rūteru veiktspēju un palielina citās vietās esošo ierīču lietošanu daudzumu. Tas radīs ievērojami lielāku radio joslu plašumu un mazinās traucējumus jebkurai ierīcei, kura pieslēgusies pie šīs radio joslas.

"Šis ir grandiozs notikums un lielisks lēmums Wi-Fi spektru vēsturē. Tas mums pavērs daudz jaunu iespēju," norādīja "Wi-Fi Alliance" mārketinga vadītājs Kevins Robinsons.

Paredzams, ka ierīces sešu gigaghercu radio joslu sāks uztvert līdz 2020. gada beigām. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu