Osakas mērs: Covid-19 pandēmijas laikā jāiepērkas vīriešiem, jo sievietēm tas prasa pārāk daudz laika (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Japānas trešās lielākās pilsētas mērs saņēmis lielu sabiedrības atsaucību pēc tam, kad nācis klajā ar savu paziņojumu, ka iepirkties Covid-19 pandēmijas laikā ir jādodas vīriešiem, jo viņi nemēdz uzturēties veikalos pārlieku ilgi. Japānas valdība joprojām cīnās ar to, lai novērstu cilvēku drūzmu veikalos, vēsta raidsabiedrība CNN.

Pēdējo nedēļu laikā Japānā ir palielinājies apstiprināto vīrusa gadījumu skaits. Piektdien, 24. aprīlī, Japāna tika reģistrētii 13 100 jauni Covid-19 gadījumi, tostarp 330 upuri, liecina valsts veselības ministrijas dati.

Tādēļ ir parādījušies daudz jaunu ierobežojumu, kas ieviesti visā valstī. Ceturtdien, 23. aprīlī, Osakas mērs Ičiro Matsui ierosināja, ka, ja uz veikaliem dotos tikai vīrieši, viņi samazinātu vīrusa iespējamo izplatību, jo viņi mazāk laika pavada iepērkoties.

"Sievietes ilgāku laiku iepērk pārtikas preces, jo viņas pārlūko dažādus produktus un izsver, kas no tiem ir vislabākais," Matsui šo teica preses brīfinga laikā Osakā.

"Vīrieši ātri paņem to, ko viņiem liek pirkt, un viņi nekavējas veikalā, kas ļauj izvairīties no cieša kontakta ar citiem."

Osakā ārkārtas stāvoklis Covid-19 dēļ ir kopš 7. aprīļa.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu